Zlatan se vraća kući

Ibra na proljeće u Milanu, a onda će se oprostiti u dresu Malmoea

Igor Duvnjak

Zlatan Ibrahimović/Foto REUTERS

Zlatan Ibrahimović/Foto REUTERS



RIJEKA Milan želi iz SAD-a vratiti u Italiju Zlatana Ibrahimovića! To je vijest dana za 37. rođendan slavnog Šveđanina bosansko–hercegovačkih korijena kojom je talijanski Corriere della Sera rasplamsao već ugašeni plamen na poslovično zanimljivom calciomercatu u zemlji naših prekomorskih susjeda. Tifosi »rossonera« su se zapalili kao suha trava, komentarima su navalili na društvene mreže, jedan od njih želi sve najbolje novom napadačkom paru Gonzalo Higuain – Zlatan Ibrahimović. Upravo je nedavno neigranje ovog prvog, prema navodima talijanskog tiska nagnalo na akciju trenera Gattusa koji želi još jednog kvalitetnog napadača koji bi se mijenjao s Argentincem ili igrao skupa s njim.


Činjenice govore da je slavni »Ibra«, uvijek velika meta zanimanja, kvalitetan i isto toliko popularan golgeter, igrač osebujnog stila i karaktera vezan ugovorom do prosinca 2019. godine za Los Angeles Galaxy, ali bi na uvjerljivu ponudu mogao prije od planiranog napustiti SAD. Milan je navodno jako zainteresiran, istina da je Castillejo bio djelotvoran sa Sassuolom, ali klub želi još jednog pravog napadača uz spomenutog Higuaina i Patricka Cutronea. Gattuso misli da će do konca godine imati posloženu momčad u koju može ubaciti »špicu«, koja bi mogla biti prevaga u drugom dijelu sezone. Klub navnodno radi u tom pravu u »tajnim« pregovorima koji su izašli na svijetlo dana. Šveđanin pak smatra da usprskos godinama može još odigrati na vrhunskoj razini, navodno bi odigrao u Milanu jednu polusezonu nakon čega bi okončao karijeru u svom, švedskom Malmoeu.


Zlatan bi se volio vratiti u Milan prema tim informacijama, ta ideja se navodno dopada i njegovoj obitelji. Govori se i da je nevoljko išao iz Milanella u PSG-a 2012. godine. U biografiji mu je uz spomenute ogrlica klubova, nakon Ajaxa nizali su se Juventus, Inter, Barcelona, nakon Milana i PSG-a još Manchester United i sada LA Galaxy. Ispada da nedostaje još samo Real Madrid.




Brojke kažu da je u osmogodišnjoj talijanskoj epizodi za Juve, Inter i Milan zabio 122 prvoligaška gola i 49. je na vječnoj listi strijelaca Serie A, čeka se hoće li napadački as imati priliku popraviti učinak. Leonardo i Paolo Maldini, nekada igračke legende, sada funkcioneri »rossonera « uz to žele vratiti Portugalca Andrè Silva iz Seville.