IZBORNIKOVA NAJAVA Dalićevom planu za Tunis obradovat će se igrači iz drugog plana

Hina

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

Nakon ogleda protiv Tunisa A reprezentacija odlazi na zasluženi odmor, no mladu U21 reprezentaciju očekuje europsko prvenstvo u Italiji i San Marinu. Igrači iz A vrste na koje računa i izbornik mlade vrste Nenad Gračan će se nakon utakmice s Tunismom priključiti ostaku ekipe u Medulinu.



ZAGREB – Nakon što je na osječkoj žegi protiv Walesa osvojila tri važna boda u borbi za plasman na EURO 2020. godine, hrvatska nogometna reprezentacija će sezonu zaključiti u utorak prijateljskom utakmicom u Varaždinu protiv Tunisa.


Izbornik Zlatko Dalić je najavio kako u Varaždin putuje cijela reprezentacija i svi igrači će dobiti priliku.


“Cijela reprezentacija putuje u Varaždin. Igrači su imali dva dana odmora, a sutra se nadam dobroj igri i spektaklu. Raspoloženje u ekipi je super, svi smo sretni i zadovoljni nakon pobjede protiv Walesa koja će nam osigurati mirno ljeto i pripreme za nastavak kvalifikacija,” kazao je Dalić dodavši: “Protiv Tunisa pružit ću priliku svim igračima.”




Izbornik svjetskih doprvaka još jednom se osvrnuo na subotnji ogled u Gradskom vrtu otkrivši i kojim detaljima nije bio zadovoljan.


“Zadovoljan sam svime, ne zanima me ljepota već tri boda. Međutim, ako malo seciramo našu igru, nisam bio zadovoljan s posljednjih 15 minuta igre. Nakon što smo primili gol bili smo nervozni, došlo je do lagane panika, a to trebamo izbjeći. Mogli smo zabiti treći pogodak i ranije zaključiti utakmicu,” istaknuo je izbornik.


“Bio je to još jedan dokaz da ako nismo maksimalno koncentrirani svih 90 minuta da možemo ući u probleme. No, ponavljam najvažnija su tri boda,” dodao je.


Dalić se osvrnuo i na nastup novih igrača, za koje je kazao kako su položili ispit.


“Mene raduje pojava igrača koji mogu biti alternativa. Livaković je odlično branio, spasio nas je u nekoliko situacija. Brekalo je potencijal koji može igrati na obje strane i pokazalo se da na njega možemo računati. Benković je puno pokazao na pripremama, Pašalić nije dobro ušao u susret, ali je kasnije bio dobar. Žao mi je što nije bilo Vlašića, a nadam se da će U21 reprezentacija izbaciti više takvih igrača. Želim te mlade koji nose energiju, snagu i motivaciju.”


Dalić je naglasio kako je posebno bio zadovoljan što je igrače imao na okupu tjedan dana.


“To me posebno veseli. Imali smo sedam dana za treninge i pripreme. Onda smo i bolja momčad i bolja je atmosfera nego kada se skupimo na dva, tri dana.”


Nakon ogleda protiv Tunisa A reprezentacija odlazi na zasluženi odmor, no mladu U21 reprezentaciju očekuje europsko prvenstvo u Italiji i San Marinu. Igrači iz A vrste na koje računa i izbornik mlade vrste Nenad Gračan će se nakon utakmice s Tunismom priključiti ostaku ekipe u Medulinu.


“Sve smo dogovorili. Dečki će se nakon Tunisa priključiti mladoj reprezentaciji. Imamo sjajnu generaciju. Svima je cilj da dečki izbore olimpijske igre. Vjerujem da to mogu,” dodao je Dalić.


Nije želio previše komentirati slučaj Duje Ćalete-Cara, ali je naglasio kako bi on želio da se utakmica protiv Mađarske igra u Splitu.


“Svatko od nas donosi svoje odluke i za njih odgovora i stoji, ne želim to komentirati. Sve stvari koje se događaju ću riješiti na svoj način bez stresa i medija,” kazao je Dalić nastavivši: “Želio bi da se iduća utakmica igra u Splitu. Želja mene i igrača je Split, ali ne odlučujem ja. Hrvatska je reprezentacija svih, ne samo Zagreba, Osijeka, Rijeke. Atmosfera u Osijeku je bila fenomenalna i Slavonija nas je dočekala široko otvorenih ruku.”


Dalić je iskreno priznao kako nema nikakvih informacija o idućem suparniku.


“Tunis? Nema nikakvih informacija. Fokus je bio na Walesu. Ne želim sada nešto pametovati, ne znam ništa,” kazao je sa smiješkom.


Dalić se još jednom prisjetio i World Cupa u Rusiji od kojeg je prošlo godinu dana.


“Kada ste to spomenuli naježio sam se. Godina je proletjela, kao da je prošlo pet, šest dana. Te emocije neće nikada proći. Moramo znati uživati u tom trenutku, ne samo ja nego cijela nacija.


Na koncu druženja s novinarima Dalić je dobio još jedno priznanje za veliki uspjeh koji su “Vatreni” ostvarili na svjetskom prvenstvu u Rusiji.


U ime Hrvatskog svjetskog kongresa USA Nada Pritisanac Matulich je Daliću predala plaketu kao zahvalu za sve što su “Vatreni” učinili.


“Hvala igračima, izborniku i stožeru na svemu što su učinili. Učinili ste nas iznimno ponosni,” kazala je gospođa Nada Pritisanac Matulich.


Hrvatski svjetski kongres je međunarodna, neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija, koja za zadaću ima povezati sve Hrvate i Hrvatice, hrvatske Udruge i ustanove izvan Domovine.