Krvavi sukob

INCIDENT MEĐU NAVIJAČIMA NA UTAKMICI SRBIJA- BRAZIL Srpsku obitelj pretukli Brazilci!

P. N.

FOTO: REUTERS

FOTO: REUTERS

Nogometaši Brazila plasirali su se u osminu finala E skupine Svjetskog prvenstva nakon što su Brazilci u Moskvi svladali Srbiju s 2-0. No utakmica nije prošla u sportskom duhu: na tribinama je zabilježen incident između srpskih i brazilskih navijača. Telegraf izvještava kako je na srpsku obitelj brutalno nasrnula osmorica brazilskih navijača! 



Nogometaši Brazila plasirali su se u osminu finala E skupine Svjetskog prvenstva nakon što su Brazilci u Moskvi svladali Srbiju s 2-0. Brazilcima su pobjedu protiv Srbije i potvrdu prvog mjesta u skupini donijeli Paulinho u 36. i Thiago Silva u 68. minuti.


No utakmica nije prošla u sportskom duhu. Naime na tribinama je zabilježen incident između srpskih i brazilskih navijača. Zahvaljujući brzoj reakciji zaštitatske službe, sukob nije eskalirao, no fotografije pokazuju koliko je bilo žestoko.



Telegraf izvještava kako su brazilski navijači brutalno nasrnuli na srpsku obitelj čiji je otac reagirao nakon navodnih provokacija Brazilaca. Sin napadnutog oca izjavio je: 




“Od početka utakmice doživljavali smo najružnije provokacije od navijača Brazila koji su sjedili ispred nas. Pokazivali su nam srednji prst, na spolni organ i dobacivali najgore psovke. Bio sam na utakmici s ocem i majkom, koja je sve to slušala i gledala. Otac je neko vrijeme šutio i trpio, ali im je onda rekao da prestanu. Tada jedan od Brazilaca ustaje i kreće na njega. Taj brazilski navijač počinje tući mog oca, a pridružuje mu se još njih sedam. Ja ga naravno pokušavam obraniti. Nažalost, i moja majka se borila s njima.”



Obitelj je ogorčena izostankom reakcije zaštitarskih službi, ali i ponašanjem sunarodnjaka koji su, umjesto pružanja pomoći obitelj, cijeli incident snimali: “Strašno je i što je iznad nas bilo dosta Srba koji nisu ni pomislili pomoći nam već su snimali kako nas Brazilci tuku. Nisu reagirali ni na to što je napadnuta jedna žena.”, kazao je sin.