Liga prvaka

IMAJU LI CITY I ROMA ŠANSE? Pep Guardiola: ‘Ovo je nogomet i sve je moguće’

Ivana Vaupotić

Težak tjedan – Pep Guardiola / Foto REUTERS

Težak tjedan – Pep Guardiola / Foto REUTERS

Možemo nadoknaditi zaostatak s Anfielda, ali da bismo to postigli, potrebna nam je savršena utakmica – kaže Guardiola



ZAGREB – Kada je riječ o večerašnjim uzvratima četvrtfinala Lige prvaka, većina nogometnog svijeta uvjerena je da neizvjesnosti može biti samo na utakmici koju igraju »Manchester City« i »Liverpool«, iako gosti na stadion Etihad stižu sa tri gola prednosti (3:0). Dvoboj »Rome« i »Barcelone« na Olimpijskom stadionu u Rimu kreće s iste udaljenosti u korist gostujuće momčadi (4:1), no to sučeljavanje svi dožljavaju kao odrađivanje formalnosti. Jednostavno, sve oči su okrenute prema Etihadu i sudaru engleskih klubova koji nosi određenu simboliku. Naime, »Manchester City« ima gotovo neograničene količine novca, a »Liverpool« ima ono što se ne može kupiti novcem, tradiciju utemeljenu na brojnim trofejima.


– Možemo nadoknaditi zaostatak s Anfielda, ali da bismo to postigli, potrebna nam je savršena utakmica. Moramo stvarati šanse i realizirati ih, a njima ne smijemo dozvoliti da nas ugroze. Za prolaz su nam potrebni baš savršeni uvjeti. No, ovo je nogomet i sve je moguće – poručuje trener »Manchester Cityja« Pep Guardiola, iza kojeg je vrlo težak tjedan.



Manchester City – Liverpool (0:3)




Roma – Barcelona (1:4)



Nakon poraza na Anfieldu njegove trupe su izgubile gradski derbi s »Manchester Unitedom« (3:2), i to nakon vodstva od dva dola razlike na kraju prvog dijela. Doduše, ni »Liverpool« se nije proslavio u prošlom kolu, odigravši remi (0:0) u gradskom derbiju s »Evertonom«, bez svog najboljeg igrača, ozlijeđenog Mohameda Salaha.


– Naše zadnje gostovanje na Etihadu završilo je teškim porazom. Osim toga, svi znamo da je Pep najbolji trener na svijetu. Oni su najkonstantnija momčad lige i sigurno se nisu predali, a u nogometu se nikad ne zna što se može dogoditi. Uostalom, pitajte ljude iz »Barcelone« smatraju li da su već ušli u polufinale – rezonira trener »Liverpoola« Jürgen Klopp, dodajući da još uvijek nije sigurno hoće li Salah večeras igrati.


I pogodio je. Iz »Barcelone« tvrde da za njih nema opuštanja, a trener »Rome« Eusebio Di Francesco poručuje da vjeruje u čudo.


– Bit će teško, ali moramo vjerovati. U prvoj utakmici smo bili dobri i zaustavili smo Lea Messija. Uspijemo li to ponoviti pred svojim navijačima, imamo pravo nadati se polufinalu – zaključuje Di Francesco.