Rujevički odjeci

IGOR BIŠĆAN: Volio bih da svaku utakmicu imamo ovakvu atmosferu, bilo je jako lijepo

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/V. KARUZA

Igor Bišćan/V. KARUZA

Ni Pavičić, a ni Lončar nisu polušpice, niti su sada bili klasični defanzivni veznjaci. I jedan i drugi su to prije igrali, a po svojim nogometnim karateristikama to mogu igrati i možda bi danas-sutra tu mogli najduže dogurati. To je neka moja procjena što ne znači da će tu igrati iduću utakmicu - kaže Bišćan



RIJEKA Igor Bišćan nije krio zadovoljstvo nakon premijerne pobjede na riječkoj klupi kada je riječ o susretima na Rujevici. Petarda u mreži posljednje momčadi lige napunila je silnim optimizmom novoga trenera i sve oko njega.


– Moram čestitati svojim igračima na jako dobro odigranoj utakmici – govorio je nakon utakmice Bišćan. – Posebno smo u prvom poluvremenu bili raspoloženi, praktički smo već u tom periodu trebali voditi s ovom razlikom s kojom smo završili utakmicu. Vidio sam puno toga dobroga bez obzira na protivnika koji je tu gdje je. Razlika u kvaliteti je evidentna. Želja, odlučnost i kvaliteta se vidjela. To su gledatelji prepoznali i na kraju smo svi skupa imali prelijepu večer.


Igrali ste bez klasičnog zadnjeg vezna što je taktičko osvježenje u odnosu na bivšeg trenera?




– Ni Pavičić, a ni Lončar nisu polušpice, niti su sada bili klasični defanzivni veznjaci. I jedan i drugi su to prije igrali, a po svojim nogometnim karateristikama to mogu igrati i možda bi danas-sutra tu mogli najduže dogurati. To je neka moja procjena što ne znači da će tu igrati iduću utakmicu. Danas smo htjeli biti ofenzivni i to se pokazalo dobrim. Naravno da moram biti zadovoljan.


Ovo vam je prva utakmica na Rujevici kako ste doživjeli atmosferu?


– Jako lijepo. Atmosfera je bila jako pozitivna i to je igračima dalo podstrek da na ovaj način uđu u utakmicu. Jednom kada je to krenulo to nije stalo do samoga kraja. Jako lijepo. Volio da bi je svaku utakmicu ovako. Igrači su tu da isprovociraju reakciju publike, a publika je tu da da podršku igračima kada neće ići. Nužno je da navijači prepoznaju poštovanje igrača prema dresu, poštovanje prema klubu, a to se pokazuje borbom i zalaganjem.


Od posljednjih 12 utakmica u 11 utakmica Rijeka je primila gol većinom iz prekida?


– Slažem se. Pričao sam o tome s igračima. Neće biti dobro ako tako nastavimo, a želimo se boriti za vrh. Veseli da otkada smo tu protivniku nismo dopustili puno šansi – rekao je trener Rijeke.