Novi trener

IGOR BIŠĆAN ‘Cilj je izboriti Europu, a do zime vidjeti na čemu smo’

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/D. FRANČIŠKOVIĆ

Igor Bišćan/D. FRANČIŠKOVIĆ

Sve je što se mene tiče jako lijepo, u klubu su napravili sve da se osjećam odlično, vrlo kratko je trebalo da se naviknem na njih i uvjerim u ozbiljnost i posloženost kluba tako da su moji dojmovi za sada jako, jako pozitivni - kaže Igor Bišćan



RIJEKA Novi trener Rijeke Igor Bišćan gostovao je u emisiji Radio Rijeke Pod stijenama Kantride i u razgovoru s kolegom Robertom Ferlinom otkrio svoje prve riječke dojmove, te prvi put progovorio o ciljevima koji su pred njega stavljeni.  


– Sve se čini dosta dobro, dečki dobro rade, čekamo utakmicu, spremamo se i dojmovi su za sada pozitivni – započeo je Bišćan.


Kako se snalazite prvih dana?




– Sve je što se mene tiče jako lijepo, u klubu su napravili sve da se osjećam odlično, vrlo kratko je trebalo da se naviknem na njih i uvjerim u ozbiljnost i posloženost kluba tako da su moji dojmovi za sada jako, jako pozitivni.


Prihvatili ste momčad u lošem trenutku za Rijeku, šest utakmica bez pobjede, četiri remija, dva poraza, a posljednji je rezultirao ostavkom trenera Matjaža Keka. Što očekujete od prvih utakmica, igrate li prortiv Intera pod imperativom pobjede i može li se to vratiti kao bumerang?


– Razmišljam o tome da se momčad što bolje pripremi za utakmicu i da je pobijedimo. To je nama prilika, ne bi to doživljavao kao dodatni pritisak već veliku priliku da izađemo iz krize i ovoga stanja, te promjenimo smjer u kojem je išla momčad u posljednjih šest utakmica. To ću na taj način i predstaviti svojim igračima. Moramo to shvatiti kao šansu jer znamo da imamo kvalitetu i da ovo u zadnje vrijeme nije naše realno stanje stvari. Moramo se vratiti u pozitivu i da onda na krilima toga izađemo iz krize do kraja ovoga dijela prvenstva kako bi onda na pripremama mogli napraviti iskorak.


Koji ciljevi su stavljeni pred vas do kraja sezone?


– Cilj je biti u prvih tri ili četiri, mjestima koje vode u europska natjecanja, a u kupu otići što dalje moguće. Kratkoročni cilj je da ustabilimo rezultate i igre i da do zime vidimo na čemu smo i onda u suradnji s ljudima iz upave napravimo sliku na temelju koje ćemo donositi daljnje odluke.


Ozljede i reprezentativni izostanci su vam otegotna okolnost u ovim pripremama?


– To je možda jedina negativna stvar zadnjih dana, nema nas dovoljno na treningu, ali i u drugim momčadima Rijekina ranga je slična situacija. Ne možeš imati momčad dobroga ranga i dobro igrati ako nemaš reprezentativce. Bolje da ih bude što više. Kada se vrate imat ćemo koji trening skupa. Što se ozljeda tiče Gorgon i Acosty ne treniraju punim intezitetom. Nadam se da će se Gorgon priključiti i početi raditi punim intezitetom, a kod Acostyja je u pitanju komliciranija ozljeda i nisam siguran kada će se vratiti – rekao je Bišćan.