Park mladeži

Hrvatski kup: RNK Split u produžetku izbacio Hajduk

Hina



Nogometaši RNK Splita zadnji su polufinalisti Hrvatskoga kupa nakon što su u četvrtfinalu na Parku mladeži u produžetku izbacili Hajduk s 2-1 (0-1, 1-1).


Split je napravio podvig jer su izbacili favorizirani Hajduk koji je vodio s 1-0 do 93. minute, a onda su domaćini postigli gol za produžetak, a u dodatnome vremenu su došli i do konačnog preokreta i pobjede.


Hajduk je poveo golom Hamza Barrya u 25. minuti kada je povratnu loptu Saida s petnaestak metara zakucao pod gredu, a Split je izjednačio doslovce u posljednjim trenucima regularnog dijela, u trećoj minuti sudačke nadoknade, kada je Sandro Ugrina iz gužve zabio gol.U 98. minuti Hajduk je ostao s igračem manje nakon što je Fran Tudor dobio drugi žuti karton, a u 106. minuti je Ivan Pešić postigao pobjednički gol za prolaz. Polufinale su ranije izborili favoriti Dinamo, Rijeka i Osijek. Rijeka je u utorak slavila kod Lokomotive s 3-1, a u srijedu Dinamo kod Intera u Zaprešiću s 1-0, dok je Osijek kao domaćin bio bolji od Slaven Belupa također s 1-0.Prve polufinalne utakmice igraju se 1. ožujka 2017. godine, a uzvrati su 15. ožujka.