SP U-17

Hrvatska remizirala s Čileom, izbornik Dario Bašić zadovoljan

Hina

Ilustracija / Foto D. ŠKOMRLJ

Ilustracija / Foto D. ŠKOMRLJ



SANTIAGO – Na otvaranju Svjetskog prvenstvu za nogometaše do 17 godina u Čileu, Hrvatska je noćas u skupini A odigrala sa domaćinom 1-1 pred 20.000 gledatelja na Nacionalnom stadionu u Santiagu.


 Hrvatska je povela u 8. minuti uz dosta sreće. Hrvati su izveli skraćeni korner, ali Čileanci su uspjeli zakratko očistiti, ali lopta je došla do našeg kapetana Nikole Mora koji je sa 15 metara uspio lobati domaćeg vratara. Nakon toga Čileanci su pojačali ritam, bili su vrlo žustri u duelima i hrvatskim je igračima bilo je teško složiti akcije iz kojih bi ozbiljno zaprijetili.


 Čileanci su poravnali u 33. minuti iz lijepe akcije koju je završio Yerko Leiva.




 Hrvatski izbornik Dario Bašić bio je zadovoljan ishodom: “Po meni je ovo najteža skupina na turniru. Utakmica je bila teška, kao što smo i očekivali. Čile je tehnički jako dobra ekipa, a imali su i veliku podršku navijača. To je možda malo utjecalo na moje igrače i zbog toga nismo odigrali kao što smo očekivali. No, glavni cilj smo ispunili, a to je da ne izgubimo na startu”.


 I čileanski izbornik Miguel Ponce bio je zadovoljan rezultatom.


 ”Nakon što smo rano primili gol, moji igrači su dobro reagirali i pokazali karakter protiv dobre reprezentacije Hrvatske. Također, veseli me što su to uspjeli igrajući naš stil nogometa. Naravno da smo željeli pobijediti, ali ostvarili smo pozitivan rezultat”, rekao je Miguel Ponce.


  Čileanske igrače posjetila je u svlačionici i predsjednica države Michelle Bachelet.


 Hrvatska će sljedeću utakmicu igrati u utorak, 20. listopada, protiv Amerikanaca, koji su u prvoj utakmici naše skupine izgubili od Nigerije 0-2.