Istegnuće ligamenata

Hoće li Salah zbog ozljede ramena morati propustiti SP u Rusiji? U Egiptu nisu potpuni pesimisti

Hina

Reuters

Reuters

»Očekuje se da bi Salahu bila potrebna dva tjedna za oporavak. Ostat će u Liverpoolu i tamo će biti na rehabilitaciji nakon čega će se priključiti egipatskoj reprezentaciji u Italiji«, kazao je egipatski ministar za mladež i sport Khaled Abd El-aziz



Nastup napadača Liverpoola, egipatskog nogometaša Mohameda Salaha na SP u Rusiji je doveden u pitanje nakon što je sinoć u finalu Lige prvaka protiv Reala ozlijedio rame, izjavio je trener engleske momčadi Juergen Klopp.


Salah, koji je zabio 44 gola za Liverpool u svim natjecanjima, napustio je teren u suzama u 31. minuti nakon što se sudario s kapetanom Reala Sergiom Ramosom. Real je slavio sa 3-1.


No unatoč Kloppovim tvrdnjama Egipatski nogometni savez je na Twitteru objavio da je Salah istegnuo ligemante u ramenu te da su optimistični i smatraju da će biti spreman za nastup na SP u Rusiji.




»Očekuje se da bi Salahu bila potrebna dva tjedna za oporavak. Ostat će u Liverpoolu i tamo će biti na rehabilitaciji nakon čega će se priključiti egipatskoj reprezentaciji u Italiji«, kazao je egipatski ministar za mladež i sport Khaled Abd El-aziz. Dodao je i da će Salahovo ime biti na konačnom popisu za SP koji će biti objavljen 4. lipnja.


»Radi se o ozbiljnoj ozljedi, o stvarno ozbiljnoj ozljedi. Salah je na pretragama u bolnici. U piatnju je ili ključna kost ili rame. Jednostavno ne izgleda dobro«, kazao je na konferenciji za novinare nakon utakmice Klopp.


»Mi smo izgubili jako važnog igrača, kao što je vjerojatno Egipat izgubio važnog igrača za svjetsko prvenstvo. Još se uvijek nadam da nije tako«, dodao je.


Egipat nastupa na SP prvi put nakon 1990. i igra u skupini A s Rusijom, Urugvajom i Saudijskom Arabijom.