Nezadovoljan

Henriquez želi otići iz Dinama: ‘Više ne uživam u Hrvatskoj’

Ivana Vaupotić

Želi ostati u Europi - Angelo Henriquez / Foto I. KRALJ/PIXSELL

Želi ostati u Europi - Angelo Henriquez / Foto I. KRALJ/PIXSELL

Čileanski napadač "modrih" otvoreno izrazio želju za odlaskom iz Maksimira



ZAGREB – Službeni početak zimskog prijelaznog roka »Dinamu« je donio neočekivani problem s Angelom Henriquezom, koji je čileanskim medijima otvoreno rekao da želi otići iz Maksimirske 128.


– Da budem iskren, više ne uživam u Hrvatskoj. U početku je sve bilo odlično, ali sve se promijenilo nakon što sam s Čileom bio na Copa Americi u ljeto 2015. godine. Više ne osjećam povezanost, a to me na neki način deprimira. Zbog toga se nadam skoroj promjeni sredine – objasnio je Henriquez.


Prije spomenutog ljeta Henriquez je odradio svoju prvu sezonu u »Dinamu« i s 21 zabijenim golom bio je drugi strijelac MAXtv Prve lige, iza Andreja Kramarića. »Modri« su otkupili njegov ugovor od »Manchester Uniteda« za 1.67 milijuna eura, a tadašnji izbornik Čilea Jorge Sampaoli uvrstio ga je u momčad za Copa Americu. To je, pak, značilo da Henriquez neće imati ni dana odmora između dvije sezone u dresu »Dinama«. Nakon toga forma počela padati, kao i minutaža.




– Nedavno me kontaktirao »Universidad de Chile«, ali želim vidjeti i druge mogućnosti za transfer. Moj cilj je igranje u Europi. Želim otići u neki jaki klub u ligi koja je bolja od ove u kojoj sada igram. Vjerujem da sam blizu ostvarenja tog cilja i nadam se da ću uskoro otići – dodao je 24-godišnji centarfor.


Ove sezone Henriquez je zabio tek dva gola. Prvi u Kupu s »Velim Vrhom« (5:0), a drugi u prvenstvenom ogledu s »Cibalijom« (3:0).


– Na treninzima sam uvijek pun želje, ali postoji više čimbenika koji su utjecali na malo zabijenih golova. U 2016. godini tri puta smo mijenjali trenera. Svaki novi dolazak na klupu nosio je isprobavanje različitih igrača na mojoj poziciji. Osim toga, ni momčad više ne funkcionira kao te prve sezone – zaključio je Henriquez koji će ovih dana nastupiti za Čile na turniru China Cup.