GNK Dinamo

Hajrović nakon Anderlechta: ‘Ostat ćemo na zemlji, nema razloga za euforiju’

Hina

Reuters

Reuters



Ofenzivni vezni igrač Amer Gojak, koji je zabio drugi pogodak u Dinamovom trijumfu od 2-0 nad Anderlechtom, rekao je kako su igrači hrvatskog prvaka ispunili sve što je trener tražio od njih ne dopustivši domaćinu da stvori prilike.


»Stvarno sam presretan zbog pobjede. Odlično smo odigrali, čitava ekipa. Tijekom čitavih 90 minuta nismo dopuštali Anderlechtu da stvori neku priliku ili da se razigra. Ispunili smo sve što je trener od nas tražio«, rekao je 21-godišnji Gojak podno stadiona Constant Vanden Stock u Bruxellesu.


Trener Nenad Bjelica također je rekao kako su njegovi igrači napravili sve što je tražio od njih uoči ovog gostovanja.




»Imali smo puno prilika, ali dobro je završilo, s 2-0 smo zadovoljni, idemo s tri boda kući. Trebamo nastaviti i dalje ovako, ne trebamo se ničega i nikoga bojati«, dodao je Gojak.


Fenerbahče je u četvrtak pobijedio s 2-0 Spartaka iz Trnave, a Dinamo iduće gostovanje ima u Trnavi.


»To će sigurno biti teško gostovanje, oni ondje igraju agresivno pa ćemo i mi morati odgovoriti tako. Ali idemo utakmicu po utakmicu, iduća je protiv Rudeša i to nam je sada najbitnija utakmica. U njoj moramo pobijediti. A o Trnavi ćemo razmišljati kada dođe na red«, zaključio je nogometaš Dinama iza kojega je četrnaest utakmica ove sezone, a protiv Anderlechta je postigao svoj prvi pogodak.


Strijelac vodećeg pogotka za Dinamo u trijumfu nad Anderlechtom, Izet Hajrović, tvrdi da kako igrači neće upasti u euforiju nakon dviju pobjeda u Europskoj ligi nego će nastaviti raditi kako bi se niz nastavio. 


»Dobro je, zadovoljni smo kako je krenulo, šest bodova iz dvije utakmice. To nam je bio cilj, kao što sam uvijek i govorio. Sada se okrećemo prvenstvu«, rekao je 27-godišnji ofenzivni igrač nakon pobjede od 2-0 u Bruxellesu.


On je u 19. minuti realizirao jedanaesterac za 1-0 čime je zabio svoj treći gol u dvije utakmice Europske lige.


»Naravno da sam zadovoljan, ta tri pogotka sam zabio zahvaljujući ekipi. Protiv Fenera su mi dobro pripremili oba gola, a sada je Bruno (Petković) izborio penal. Hvala im na tome. Ti golovi ne znače samo da ja dobro igram nego da čitava ekipa dobro igra. Igramo jedan za drugoga i mislim da se to vidi«, istaknuo je.


Tvrdi da je Dinamo zasluženo slavio na Constant Vanden Stock stadionu.


»Njihov vratar je dobro branio, u ofenzivni su također bili dobri, ali im nismo davali prostor. Nisu to bile izgledne šanse kakve smo mi imali«, rekao je Hajrović.


Oko 500 Bad Blue Boysa navijalo je iza gola čitavu utakmicu, a priključilo im se oko stotinjak hrvatskih navijača na središnjoj tribini.


»Danas sam se odmah javio publici, zadnji put nisam znao što se događalo, da li su mene bili zvali, što trebam napraviti… Danas sam se javio i daj Bože da bude više takvih situacija«, istaknuo je Hajrović.


Anderlechtov trener, Hein Vanhaezebrouck, rekao je nakon utakmice kako je Dinamo favorit za osvajanje prvog mjesta u skupini.


»Mi ostajemo na zemlji, nema razloga da poletimo, tek je sve počelo. Iza nas su samo dva i pol mjeseca igranja. Nema nikakvog razloga za euforiju. Igramo dalje, radimo, bit će sve kako treba biti«, zaključio je Hajrović.