Disciplinska komisija

Hajduku 100.000, Dinamu 50.000 kuna kazne, ali to nije sve

Hina

Foto: D. ŠKOMRLJ

Foto: D. ŠKOMRLJ

Disciplinska komisija će naknadno donijeti odluku o odgovornosti pojedinaca za incident u loži«, stoji u priopćenju Disciplinske komisije vezanom uz određivanje kazni Hajduku i Dinamu.



Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) kaznila je Hajduk sa 100.000 kuna, a Dinamo sa 50.000 zbog incidenata koji su se dogodili za vrijeme utakmica tih klubova od 13. do 15. kola Prve HNL.


Hajduk je kažnjen sa 80.000 kuna zbog propusta u organizaciji utakmice 13. kola protiv Dinama igrane 21. listopada na Poljudu, dok je Dinamo kažnjen sa 20.000 kuna zbog neprimjerenog ponašanja navijačke skupine BBB na toj utakmici. Splitski će klub morati platiti još 20.000 kuna zbog paljenja dvadesetak pirotehničkih naprava i kratkog prekida utakmice 15. kola Hajduk – Rudeš igrane 4. studenoga, dok je Dinamo kažnjen sa 20.000 kuna zbog neprimjerenog skandiranja BBB-a te paljenja dvadesetak pirotehničkih naprava na utakmici 14. kola Dinamo – Rijeka 28. listopada i sa 10.000 kuna zbog paljenja pirotehničkih naprava pripadnika BBB na utakmici 15. kola Slaven Belupo – Dinamo 5. studenoga. Slaven Belupo je kao organizator te utakmice kažnjen iznosom od 5.000 kuna.


»Na utakmici 13. kola Hajduk-Dinamo od strane službenih osoba evidentirano je više prekršaja: paljenje velike količine pirotehničkih naprava prije i za vrijeme utakmice zbog čega je utakmica kasnila s početkom te bila u prekidu u trajanju od pet minuta, postavljen neprimjereni transparent na ogradu sjeverne tribine, neprimjereno skandiranje od strane navijačke skupine Torcida, prodaja nepersonaliziranih ulaznica zbog čega su na tribini uočene osobe koje imaju zabranu odlaska na utakmice, odugovlačenje s vraćanjem lopti igračima od strane pobirača lopti u drugom poluvremenu, incident u loži A u sudačkoj nadoknadi vremena te ispaljivanje sedam signalnih raketa od strane navijačke skupine BBB od čega je jedna pala među gledatelje na zapadnoj tribini.




Zbog toga je HNK Hajduk kažnjen jedinstvenom novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna, a GNK Dinamo zbog neprimjerenog ponašanja pripadnika navijačke skupine BBB mora platiti kaznu od 20.000 kuna. Disciplinska komisija će naknadno donijeti odluku o odgovornosti pojedinaca za incident u loži«, stoji u priopćenju Disciplinske komisije vezanom uz određivanje kazni Hajduku i Dinamu.