Nova posudba

Hajduk odbio ponudu Lokomotive za Kovačevića pa ga poslao u Rudeš

P. N.

Franko Kovačević/Foto Arhiva NL

Franko Kovačević/Foto Arhiva NL



SPLIT Franko Kovačević u ljeto 2017. godine stigao je iz Rijeke u Hajduk kao velika nada kluba s Poljuda. Nažalost, nije ispunio očekivanja i umjesto da bude u krugu igrača koji kandidiraju za prvu momčad, posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka otišao je na posudbu u Rudeš. Kovačević je više nastupao za drugu momčad bijelih i tamo kod aktualnog trenera prve momčadi Siniše Oreščanina nije bio standardan. Ove zime Oreščanin ga nije uvrstio na popis igrača koji su bili na pripremama u Turskoj.


Kako smo neslužbeno saznali Lokomotiva je Hajduku ponudila 500.000 tisuća eura za Kovačevićeve papire, no čelnici kluba nisu prihvatili tu ponudu, odnosno nisu željeli pojačati jednog od suparnika u borbi za mjesta koja vode u Europsku ligu. Sam Kovačević je navodno inzistirao da želi igrati u nekoj od momčadi iz HNL-a. Hajduk i Rudeš su se vrlo brzo dogovorili oko posudbe, uostalom tamo je već od ranije još jedan Hajdukovac Pasariček.


Inače, u sezoni 2017./18. Kovačević je odigrao sedam službenih utakmica za Hajduk. Tadašnji trener, Španjolac Juan Carillo, mu je pružio priliku zaigrati u play–offu Europske lige protiv Evertona na prepunom Poljud, dok je u sezoni 2018./19. triput nastupio na službenim utakmica. Kovačević zarađuje godišnje 85.000 eura, a ugovor s Hajdukom ga veže do ljeta 2021. godine.