Europska liga

Hajduk na korak do plasmana u 4. pretkolo

Hina

Pogotke su za Splićane postigli Andrija Balić (67) i Tomislav Kiš (90+3)



 U prvom susretu 3. pretkola Europske lige u Splitu nogometaši Hajduka su u Splitu pobijedili norveškog Stromsgodseta s 2-0 (0-0), te stekli veliku prednost pred uzvrat u Drammenu za tjedan dana.


Pogotke su za Splićane postigli Andrija Balić (67) i Tomislav Kiš (90+3).


U predivnom ozračju 25.000 navijača na Poljud Hajduk je slavio protiv norveškog sastava s 2-0, nije primio pogodak kod kuće, te je na korak do plasmana u 4. pretkolo. Splićani su zasluženo pobijedili, bili su bolja momčad od čvrstog Stromsgodseta, koji osim čvrstine ništa drugo nije pokazao na Poljudu. Dvoboj je odlučio genijalni potez Balića i njegov pogodak u 67. minuti, a u sudačkoj nadoknadi uslijedio je i “bonus” – pogodak Kiša na ubačaj vrlo dobrog Vlašića.




Prvu opasniju situaciju na utakmici imali su gosti, u 10. minuti je Kastrati nakon solo prodora pogodio lijevu vratnicu Hajdukova gola. Unatoč nadmoći, Splićani su prvu veću priliku ubilježili u 27. minuti kada je snažan šut Vlašića obranio vratar Pettersen. Dokraja prvog dijela pokušavali su iz daljine Vlašić i Roguljić, no prvi dio je okončan bez pogodaka.


Drugi dio započeo je udarcem pokraj vrata Balića u 50. minuti, a deset minuta kasnije pokušao je opet Vlašić. U 67. minuti hajduk je poveo fenomenalnim potezom mladog Andrije Balića. Sedamnaestogodišnja nada Splićana je prihvatila odbijenu loptu i sa 20-tak metara uputio snažan i precizan volej koji je odsjeo u samom kutu norveških vrata. U 88. minuti slobodan udarac Caktaša s 30 metara jedva je obranio norveški vratar.


I napokon, u trećoj minuti sudačke nadoknade Vlašić je prošao po lijevoj strani i pronašao Kiša, koji glavom pogađa pod samu gredu za uvjerljivu i zasluženu pobjedu Hajduka.


HAJDUK – STROMSGODSET 2-0


Pred 25.000 gledatelja na stadionu Poljud sudi Kristo Tohver iz Estonije.


Strijelci: 1-0 Balić (27), 2-0 Kiš (90+3)


HAJDUK: Kalinić – Tudor, Nižić, Milović, Pejić – Jefferson – Roguljić (Maloku, 61), Balić (Sušić, 74), Caktaš, Vlašić – Ohandza (Kiš, 77)


STROMSGODSET: Pettersen – Vilsvik, Madsen, Valsvik, Hanin – Roening (Moen, 82), Abu, Fossum – Kastrati (Jradi, 72), Olsen (Soerum, 66), Wikheim