Europska liga

Hajduk iskoristio sve pogreške i naivnost domaćina te stekao veliku prednost za uzvrat na Poljudu

Hina

foto Miranda Cikotic/PIXSELL

foto Miranda Cikotic/PIXSELL



U prvom dvoboju 3. pretkola Europske lige u Ukrajini su nogometaši Hajduka slavili protiv Oleksandrije s 3-0 (0-0) i stekli veliku prednost za uzvrat u sljedeći četvrtak na Poljudu. 


Pobjedu su Hajduku donijeli pogoci Marka Ćosića (52), Ante Ercega (82) i Franka Ohandze (90). 


Hajduk je u Ukrajini došao do velike prednosti zahvaljujući taktički dobro odigranoj utakmici, u kojoj su u napadu iskoristili sve pogreške i naivnost domaćina, koji je igrao prvu europsku utakmicu u povijesti. 




U prvom dijelu igrao se slab, ali grub nogomet, dok su vratari bili skoro besposleni. U 52. minuti Hajduk je poveo iz prve prave situacije koja je uslijedila nakon udarca s kuta, lopta je došla do Vlašića koji iskosa puca, a na odbijenu loptu od strane vratara natrčava Marko Ćosić i lako pogađa ukrajinsku mrežu. Domaćini su se potom otvorili, pa je u dvije situacije Hajdukov vratar sjajnim intervencijama sačuvao svoja vrata. U 82. minuti Splićani su postigli i drugi gol, a postigao je pričuva Ante Erceg koji je nakon udarca s kuta glavom iznenadio domaćeg vratara. Napokon, u 90. minuti nakon proigravanja Sušića Hajdukov “jocker” Kamerunac Ohandza izlazi sam ispred vratara Levanidova i postiže konačnih 3-0 za gotovo siguran prolaz Splićana. 


Pred 5000 gledatelja na stadionu Nika sudio je Mažeika iz Litve. 


Strijelci: 0-1 Ćosić (52), 0-2 Erceg (82), 0-3 Ohandza (90)