Taktika izbornika

HRVATSKI STRATEG Dalić otkrio zašto je Modrić imao drugačiju ulogu nego u prvoj utakmici

Hina

foto HINA/ Damir SENČAR/ lsd

foto HINA/ Damir SENČAR/ lsd

Plan je bio da budemo na lopti, da možemo razviti napad, da ne bude kao u jednom trenutku protiv Nigerije," kazao je hrvatski izbornik



NIŽNJI NOVGOROD Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije skidao smiješak s lica nakon sjajne predstave ‘Vatrenih” i pobjede protiv Argentine (3-0) koja je njegove odabranike gurnula u osminu finala svjetskog prvenstva već nakon dvije odigrane utakmice.


“Čestitam mojim igračima, ovo je za većinu nas najveća pobjeda u karijeri. Od prvog dana vjerujem u našu momčad, nisam možda vjerovao da ćemo proći dalje već nakon druge utakmice, ali sam vjerovao da ćemo proći. Nije Argentina bila zbrkana nego smo mi bili sjajni,” kazao je hrvatski izborik Zlatko Dalić.


Prošli smo grupu nakon dvije utakmice, pobijedili smo Argentinu koju predvodi Messi, za mene najbolji igrač na svijetu. Igrali smo sjajno, sve je bilo na velikom nivou. Sada moramo moliti Boga da nas ne prebaci. Moramo biti staloženi i disciplinirani, da naš 22. igrač bude kao prvi igrač, da bude željan igre i spreman, onda ćemo nešto napraviti” istaknuo je Dalić.




Dalić je otkrio kako zadnja dva dana nije radio niti na jednom dijelu taktike jer je htio rasteretiti momčad.


“Zadnja dva dana nismo radili taktiku, htio sam ih rasteretiti i opustiti. Želio sam da uživaju u nogometu. Uživala je Hrvatska, uživao je cijeli svijet.”


Hrvatski strateg je naglasio kako je u prvih pola sata njegova momčad igrala strpljivo.


“Malo smo se povukli, bili smo kompaktni i bili smo u bloku. Ali i u prvom poluvremenu smo imali tri lijepe prilike. Nismo dali gol, ali sam rekao dečkima da ćemo u nastavku stvoriti još prilika. Tražio sam od njih da igraju viši presing i to smo uspjeli. Znali smo da je zadnja linija malo slabij i da neće izdržati.”


Dalić je naglasio kako je naša igra u taktičkom smislu bila savršena.


“Bilo je nekih naših sitnih pogrešaka, ali sada treba uživati u pobjedi.


Otkrio je i zašto je Modrić imao drugačiju ulogu nego u prvoj utakmici.


“Protiv Nigerije smo imali igrača ispred Modrića i Rakitića, a sada iza njih kao korektora. Izbor je pao na Brozovića jer je on najbrži i najživlji od ostalih kandidata za to mjesto. Njegov zadatak je bio i da pazi i da pomogne Striniću čuvati Messija, a kasnije se zamijenio s Modrićem. Plan je bio da budemo na lopti, da možemo razviti napad, da ne bude kao u jednom trenutku protiv Nigerije,” kazao je dodavši na kraju:


“Prošli smo u drugi krug nakon dvije utakmice, to je bio cilj, ali moramo biti ostati mirni i dostojanstveni i u daljnim utakmicama.