Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
19. travnja 2019.
Hrvatska u finalu Svjetskog prvenstva

HRVATSKA GORI U SLAVLJU: Ne, niste sanjali, ova generacija Vatrenih sinoć je dodirnula zvijezde

foto: REUTERS
foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 12. srpanj 2018. u 8:40 2018-07-12T08:40:58+02:00

Danas možda doista svi igraju nogomet, ali jedino Hrvatska pobjeđuje. I to kako. Spektakularno. Na dvadesetu obljetnicu povijesne bronce »vatrenih«. Nije slučajno. Negdje je bilo zapisano… 

MOSKVA - Tko bi rekao da će ikada jedan tekst u hrvatskim novinama početi sljedećom rečenicom: Hrvatska je u finalu svjetskog nogometnog prvenstva! I ne brinite dok budete čitali ovo štivo, nećete se uskoro prenuti i prekinuti najljepši san.

Hrvatska će doista u nedjelju od 16 sati po hrvatskom vremenu u Moskvi protiv Francuske igrati finale najvećeg nogometnog natjecanja na svijetu. A znate zašto? Zato što je u Rusiji stasala jedna od najvećih hrvatskih sportskih momčadi. I svijetu konačno pokazala tko je i što je. U najboljem izdanju. Momčad zbog koje nogomet i jest »najljepša igra«.

Danas možda doista svi igraju nogomet, ali jedino Hrvatska pobjeđuje. I to kako. Spektakularno. Na dvadesetu obljetnicu povijesne bronce »vatrenih«. Nije slučajno. Negdje je bilo zapisano… Miroslav Ćiro Blažević dobio je nasljednika, Zlatko Dalić sinoć je postao »trener svih trenera«, a njegovi sinovi zauvijek dotaknuli zvijezde na nebu iznad Moskve.

U jednom dahu

A taj osjećaj kada je sudac posljednji put puhnuo u zviždaljku, hrvatski igrači jedni drugima poletjeli u zagrljaj, a hrvatski navijači pali u trans… Nijedna rečenica to ne može dočarati i opisati. Taj osjećaj kada srce želi iskočiti iz kože i kada sve u tijelu eksplodira od emocija. Kada suze teku niz obraze bez ikakve kontrole. Kada se ponos oko tebe širi kao radijacija. Kada je teško obuzdati strasti i zadržati u sebi ono racionalno. Kada gledaš oko tebe ta lica hrvatskih igrača i navijača i misliš: Neka potraje kao vječnost…

I tu treba stati. Jer… Nisu uzalud hrvatski navijači kad su se malo smirile strasti počeli spontano pjevati: »Šampioni, šampioni...« Nije i nesmije biti kraj. Ne još. Netko je davno rekao: finala se ne igraju, finala se osvajaju!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka