Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
12. prosinca 2019.
Godine prolaze

HNS podsjetio na obljetnicu smrti Gorana Brajkovića

HNS podsjetio na obljetnicu smrti Gorana Brajkovića
HNS podsjetio na obljetnicu smrti Gorana Brajkovića
Autor:
Objavljeno: 28. lipanj 2018. u 16:51 2018-06-28T16:51:19+02:00

RIJEKA Pored njegovih najbližih, roditelja, brata Kristijana, supruge Marine, kćeri Lucije i Gabrijele, te brojnih prijatelja (odigrao se i memorijalni malonogometni turnir na Rukavcu), nisu ga zaboravili ni u HNS-u. Na HNS-ovim službenim internet stranicama osvanula slika pokojnog Gorana Brajkovića, podsjetnik na jednu obećavajuću nogometnu karijeru i tragičnu nesreću koji je doživio na motociklu prije tri godine u zaleđu Opatije.
Nekadašnji veznjak »Rijeke« (149 službenih nastupa i 13 postignutih pogodaka), član nesuđene generacije prvaka iz 1999. godine, bio je manje-više standardni član mlade reprezentacije Hrvatske u vremenima kada je s Kantride puno mladih igrača igralo za HNS-ove mlađe uzrasne kategorije. U studenom 2011. godine Brajković je u izborničkoj eri Mirka Jozića upisao i dva nastupa za A selekciju tijekom turneje u Južnoj Koreji. Brajković je odigrao svih 90 minuta u utakmici protiv Južne Koreje koja je završila 1:1, a u drugoj protiv istoga suparnika, u kojoj je Hrvatska poražena 2:0, ušao je u igru u 70. minuti umjesto Daniela Šarića. Osim po silnoj borbenosti, osebujnom načinu života navijači »Rijeke« pamtiti će ga zauvijek po nebrojeno puta izrečenoj izjavi da nikada ne bi mogao igrati za »Hajduk« i »Dinamo«. Goran je održao svoje obećanje navijačima »Rijeke«, nikada nije odjenuo dres »mrskih rivala«. Posljednje utakmice odigrao je u svojem najdražem dresu, zaigravši za veterane »Rijeke« na turniru u Istri neposredno prije tragičnog događaja.
Šteta što se na Rujevici, za razliku od HNS-a, nisu sjetili obljetnice stradanja svojeg zaslužnog igrača. Inače, Brajković nije jedini riječki A hrvatski reprezentativac koji je prerano otišao. Odavno već nema Mladena Romića i Dubravka Pavličića. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.