Cirkus u Rusanovoj

HNS demantira posjetu policije; Boban: Marković i Srebrić moraju otići

Hina



ZAGREB Vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) demantiralo je vijest da je ‘Kuću nogometa’ u petak posjetila policija.  U službenom priopćenju HNS odbacuje navode u kojima se tvrde da je policija posljednjih dana posjetila Kuću nogometa te iznijela dokumentaciju kako bi provjeravala poslovanje Saveza. U HNS-u smatraju kako je ta vijest bila laž izrečena s ciljem diskreditiranja Hrvatskog nogometnog saveza u očima sportske i ukupne javnosti.


“Hrvatski nogometni savez kao krovna nogometna organizacija pozdravlja sve akcije organa reda RH, te po tko zna koji put podvlači kako je apsolutno zainteresiran za iskorjenjivanje svih kriminalnih i nezakonitih radnji u nogometu, sportu i društvu uopće, te je tim slijedom stalno na raspolaganju svim institucijama RH za bilo kakvu vrstu suradnje. Hrvatski nogometni savez će u interesu građana RH informirati hrvatsku javnost o svim predmetima i svakoj suradnji s organima reda RH osim ukoliko je riječ o predmetima USKOK-a ili predmetima koji se u interesu istrage odvijaju tajno i za koje HNS kao pravni subjekt nema ovlasti samovoljno davati informacije, a sa zajedničkim ciljem uspješnog završetka istrage”, poručili su iz HNS-a. 


HNS je pozvao na najviši stupanj odgovornosti sve medije koji svjesno ili nesvjesno iznose neistine s ciljem diskreditiranja Kuće hrvatskog nogometa i svih zaposlenika koji časno obavljaju svoj posao, te dodao kako će poduzeti sve radnje u okviru zakona RH kako bi se zaštitio od dijela medija koji neosnovano i putem laži i neistina blate Kuću nogometa, te nadoknadio nastalu štetu.




Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban u razgovoru za Sportske novosti pozvao je vodeće ljude Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatka Markovića i Zorislava Srebrića da podnesu ostavke zbog ‘sramotnog i nepodnošljivog stanja’ u hrvatskom nogometu.


“Marković i Srebrić najodgovorniji su za ovaj cirkus i neoprostivo stanje u našem nogometu. Zato moraju časno otići, a ne nečasno ostati”, kazao je Boban.


Legendarni kapetan ‘vatrenih’ smatra kako hrvatskim nogometom već godinama vladaju ‘interes, moć, lova, dealovi, prevare, derutni stadioni, nasilje, te ozbiljni kriminal i korupcija. 


“Naš nogomet je sramota. Čitav sustav je godinama kreiran na potpuno krivim temeljima”, dodao je bivši igrač Dinama, Milana, Barija i Celte koji smatra kako u hrvatskom nogometu vlada izvanredno stanje te da Vlada preko ministarstva sporta ima obvezu odmah intervenirati.


Boban se obrušio i na izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića.


“Mamić je najutjecajniji čovjek u našem nogometu, ali je hodajuća definicija sukoba interesa. Dinamo je Mamićev kmet, hrvatski nogomet je Mamićev feud, a Mamić vlasnik bez vlasničkog lista”, rekao je Boban, te pojasnio zašto ne dolazi na Dinamove utakmice.


»Na utakmice ne idem jer je žalostan i i bijedan klub koji ne poštuje svoje velikane, a ono što je Dinamo napravio Ladiću, Prosinečkom i Cvitanoviću ulazi u opću povijest beščašća. Ti su ljudi ubili sve građansko u klubu, sav taj primitivizam me smeta.«