NK Osijek

Zekić: ‘Želimo rezultat za otvoren uzvrat u Gradskom vrtu’

Dalibor Keler

Matjaž Kek i Zoran Zekić / Foto Roni BRMALJ

Matjaž Kek i Zoran Zekić / Foto Roni BRMALJ

Nadam se našoj boljoj i odgovornijoj igri, te tome da ćemo nakon tih riječkih 90 minuta još biti »živi« kada je u pitanju plasman u finale. Želimo izboriti rezultat koji će biti mamac za naše navijače u Gradskom vrtu



OSIJEK – Tiho, gotovo u ilegali, nogometaši Osijeka dočekuju prvu utakmicu polufinala Kupa Hrvatske protiv Rijeke na Rujevici. Dva prvenstvena poraza na početku drugog dijela sezone zatomila su dobro raspoloženje koje je vladalo nakon dobrih igara na pripremama u Španjolskoj.


– Trebamo se vratiti svojim korijenima – rekao je Zoran Zekić nakon razočaravajuće igre i poraza protiv Lokomotive.


Korijeni bi bili željezna taktička disciplina i daleko veća agresivnost, borbenost te ono na što su posve zaboravili – kompaktnost i kolektivnost.




– Već sam umoran od objašnjavanja što bi trebali, a što ne. Hoću li mijenjati? Hoću, sve ću promijeniti – pola u šali, pola u zbilji kaže Zekić. – Nemamo pravog rješenja za poziciju desnog beka. Matas je ozlijeđen od prije, Pušić od susreta s Lokomotivom, a izvan stroja je i mladi Lončar koji je pokazao zanimljive stvari u Španjolskoj. Dakle, ostaje mi samo »kemija« – priča Zekić. Škorić suspendiran i bit će preslagivanja u zadnjem redu.


– Moramo zaboraviti sve što nam se dogodilo u prva dva nastupa. Ovo je posve drugo natjecanje i nova prilika za dokazivanje. Svima je jasno tko nam je suparnik i neću ponavljati te priče. Važno mi je samo da mi izgledamo kao momčad – kaže Zekić.


Osječani prema Rijeci nisu ispraćeni s posebnim nadama. Jasno, negdje duboko u sebi svaki navijač bijelo-plavih vjeruje u rezultat koji će ostaviti Osječane u igri uoči uzvrata i to je jedina stvar koju priželjkuje i Zekić.


– Nadam se našoj boljoj i odgovornijoj igri, te tome da ćemo nakon tih riječkih 90 minuta još biti »živi« kada je u pitanju plasman u finale. Želimo izboriti rezultat koji će biti mamac za naše navijače u Gradskom vrtu.


Na Rujevici se, navodno, priprema velika fešta. Bit će to prvi nastup Rijeke pred svojim navijačima u nastavku sezone, a u goste im dolazi mušterija. »Ražanj« je već spreman, samo »lovina« je još u šumi. Za nadati se da Osječani neće biti »zečevi«…