Ozljede

Problemi u modrom taboru: Petev ima samo dva spremna stopera

Ivana Vaupotić

Težina ozljede još uvijek nepoznanica Leonardo Sigali / I. ŠOBAN/PIXSELL

Težina ozljede još uvijek nepoznanica Leonardo Sigali / I. ŠOBAN/PIXSELL



ZAGREB – Nes(p)retan doskok Leonarda Sigalija u 85. minuti subotnje utakmice sa »Slaven Belupom« donio je dodatne probleme treneru »Dinama« Ivajlu Petevu. Pri dodiru s tlom lijeva noga 29-godišnjeg Argentinca u koljenu se savila unatrag i odmah je bilo vidljivo da su kod tog neprirodnog pokreta nastradali ligamenti. Jedino se nije znalo jesu li popucali ili su se jako istegnuli.


Sigali je u ponedjeljak obavio specijalističke preglede, no to nije donijelo nikakva nova saznanja. Barem ne kada je u pitanju javnost jer jasno je da su »Dinamovi« liječnici nešto morali vidjeti. U svakom slučaju, službena verzija kaže da je jučer u koljenu bilo previše sukrvice, zbog čega će svi pregledi danas biti ponovljeni.


Prema tome, za sada je tek poznato da će Sigali sigurno propustiti nedjeljno gostovanje kod »Cibalije« i prvu utakmicu polufinala Hrvatskog nogometnog kupa sa »Splitom«, koja je na rasporedu za tjedan dana. I to u slučaju da se obistine nadanja okorijelih optimista. Najcrnje prognoze, pak, kažu da bi Sigali mogao biti na oporavku do kraja ove sezone.




Takav rasplet Petevu bi, bez ikakve sumnje, donio velike probleme sa slaganjem obrane. Modri, naime, u momčadi imaju samo četiri stopera, s time da zdravi samo Dino Perić, igrač posuđen od »Lokomotive«, te Marko Lešković, koji je prvi dio sezone proveo na oporavku. Pored Sigalija, na listi ozlijeđenih se od sredine prosinca nalazi i Filip Benković.


On je u završnici jesenskog dijela prvenstva imao problema s leđima, ali ipak je stisnuo zube i igrao do zimske pauze. Tijekom priprema trenirao je po posebnom programu i nije odigrao niti jednu prijateljsku utakmicu, a forsiranje sobnog bicikla donijelo mu je upalu tetiva. Prema stručnim procjenama, Benković bi trebao biti spreman za igru u idućih tjedan dana.


Nije teško pretpostaviti da bi netko iz Maksimirske 128 najradije lupao glavom po zidu od muke. Prije dva mjeseca Sigali je otvoreno priznao da bi volio nastaviti karijeru u svojoj domovini, odnosno u dresu »Racinga« iz Buenos Airesa. Štoviše, argentinski klub je »Dinamu« poslao i ponudu, ali je glatko odbijen.


Prema neslužbenim informacijama, radilo se o dva milijuna eura. Baš kao i u slučaju El Arbija Hilala Soudanija, odgovorni iz Maksimirske 128 procijenili su da im je Sigali prijeko potreban u lovu za »Rijekom«. Jedina je razlika u tome što Alžirac odrađuje zadnjih šest mjeseci ugovora, a Argentinac je vezan za »Dinamo« do ljeta 2018. godine.


Prije mjesec dana Soudani je na utakmici Afričkog kupa nacija sa Zimbabveom zaradio ozljedu butnog mišića od koje se još uvijek oporavlja. No, Petev na raspolaganju ipak ima dovoljno krilnih napadača nadoknaditi taj izostanak. Situacija s obranom je drugačija. Tu Petev nema puno izbora. Zapravo, samo može otići do Kamenitih vrata i zapaliti svijeću za zdravlje Leškovića i Perića.