Modri

Ključnih dvanaest dana: “Dinamo” u završnom sprintu na dva kolosijeka

Ivana Vaupotić

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Foto: Vojko Basic / CROPIX



ZAGREB Idućih dvanaest dana klubu iz Maksimirske 128 nosi priliku za trijumfalno zaključenje sezone, s dva osvojena trofeja. »Modre« u tom ključnom razdoblju očekuju dvije prvenstvene utakmice, protiv »Istre 1961« u Zagrebu i gostovanje kod »Slaven Belupa« u Koprivnici, koje mogu otkloniti sve dvojbe vezane uz završni sprint kroz MAXtv Prvu ligu, a zatim je, 10. svibnja, na rasporedu finale Kupa u Osijeku, također sa »Slaven Belupom«.


Tri pobjede »Dinamu« bi donijele dvostruku krunu, koja je uoči početka sezone postavljena kao jedan od glavnih ciljeva. Onaj prvi ostvaren je još prošle jeseni, kada je »Dinamo« uknjižio plasman u Ligu prvaka, preko »Fole Esch« iz Luksemburga, norveškog »Moldea« i »Skenderbeua« iz Albanije. Štoviše, norma je prebačena već u prvom kolu tog natjecanja po skupinama, zahvaljujući pobjedi nad »Arsenalom«.


No, nije tajna da »Dinamo« ne živi od Europe. Istina, plasman u Ligu prvaka donosi milijune eura, ali nikako ne treba smetnuti s uma da ruta koja vodi punjenja računa na taj način vodi kroz MAXtv Prvu ligu. Bez dominacije na domaćim travnjacima, »modri« ansambl nikada ne bi došao do prilike za odmjeravanje snaga s najboljim momčadima Starog kontinenta.




Baš zato u Maksimirskoj 128 pušu i na hladno, iako su šanse za kiks više nego male. Jedanaesti uzastopni naslov prvaka je imperativ, a osvajanje Kupa ima važnost zbog trofeja i demonstracije moći u hrvatskim okvirima. Naime, rejting kluba i mogućnost plasmana u Ligu prvaka predstavljaju mamac za igrače, domaće i strane, koji su »Dinamu« potrebni za nastavak dominacije i lakše uključivanje mladih snaga iz vlastite škole nogometa u seniorski pogon.