Trener Rijeke

Kek: Moramo biti raznovrsniji u napadu

Orlando Rivetti

S. Drechsler

S. Drechsler



RIJEKA » Igralo se na jedan gol. Matjaž Kek ne voli statistiku, ali kada mu je poslije utakmice serviran podatak da je Rijeka uputila 34 udaraca, 16 u okvir gola, a Slaven Belupo 2 (1)!, samo je procijedio kroz zube.


  – Koliko? Nemamo što pričati. Koprivničanci su se pošteno obranili, kod nas je bilo malo krvi. Moramo tražiti rješenja, raditi…  Jedan – jedan je dakle mršavo?   – Primjer kako rezultat nije slika zbivanja na terenu. Ali, ponavljam, čestitke gostima na korektnoj igri. Svako se bori s oružjem koje ima. Čačićeva momčad je ginula.  Rijeka?    – Ili smo bili premalo agresivni u suparničkom kaznenom prostoru ili nam je nedostajo igrač koji če razgrnuti njihovu obranu… U svakom slučaju moramo biti raznovrsniji u fazi napada. Izgubili smo Bradarića, neće ga biti jedno vrijeme. Moramo ustrajati u radu. U subotu smo lupili glavom o zid.  Poništen pogodak u prvoj dionici utakmice?    – Suci su najmanji problem. Nedostajao nam je ulazak u šesnaesterac, premalo smo koristili prostor… Znali smo kakva nas čeka utakmica, ali nismo uspjeli raspetljati »Slavenov« čvor, obrana i samo obrana, Pošteno su igrali, problem je u nama. Utakmica kakva se događa. Moramo izvući pouku – rekao je Kek.   Ante Čačić imao je razloga za zadovoljstvo. Iz utvtrde Kantride odnio je bod velik kao Učka… 

  – Čestitam Keku, opet je stvorio snažnu momčad. A nije lako kada izgubite toliko igrača. Došli smo do boda uz dosta sreće, ali valja naglasiti da su moji igrali bili disciplinirani u taktičkom mislu, odgovorni i borbeni. Nije bilo tranzicije, ali… »Rijeka« je bila agresivna i čvrsta.