Trener Barce napokon odgovorio brbljavom Portugalcu

Guardiola: Mourinho je kralj press sobe, ali ja ga čekam na terenu

Hina

Dobro se poznajemo, a kad takva osoba više vjeruje onome što je pročitao u novinama, negoli meni, onda to ostavlja gorak okus u ustima, rekao je Pep Guardiola



Šutljivi trener Barcelone Pep Guardiola, koji je dosad izbjegavao verbalne sukobe sa trenerom Reala Joseom Mourinhom, napokon je odlučio odgovoriti, istaknuvši kako ne želi sudjelovati u Mourinhovoj igri stalnih insinuacija.   


»U press sobi Mourinho je kralj, ja tu nemam šanse. Također, nemam namjeru sudjelovati u toj njegovoj igri stalnih insinuacija. Kad igram protiv njega trudim se naučiti samo ono što vidim na travnjaku, a izvan toga ne želim ništa učiti od njega. Izvan terena on je pobjednik, ali u srijedu u 20.45 sati srest ćemo se na travnjaku, pa ćemo onda vidjeti tko će biti pobjednik«, izjavio je Guardiola na konferenciji za novinare dan uoči prve polufinalne utakmice Lige prvaka na madridskom stadionu Santiago Bernabéu.


Ako Mourinho misli da se ja stalno žalim na suce, to je njegovo pravo, ja tu ništa ne mogu. Ponavljam da ni na koji način nisam umanjio pobjedu Reala u finalu Kupa kralja govoreći o sucima, moje su riječi krivo protumačene u medijima. Podsjećam da je on bio pomoćmi trener u Barci početkom 90-tih dok sam ja još bio igrač. Iz tog razdoblja poznajemo se četiri godine, i mislim da se dobro poznajemo.




Stoga, kad takva osoba više vjeruje onome što je pročitao u novinama, negoli meni, onda to ostavlja gorak okus u ustima«, zaključio je trener Barcelone Pep Guardiola