Nenad Bjelica

Gorica ima jako dobru momčad i iznimno ozbiljnog trenera

Ivana Vaupotić

Damian Kadzior i Mario Marina/Foto PIXSELL

Damian Kadzior i Mario Marina/Foto PIXSELL



ZAGREB Završetak listopadskog dijela kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Maksimirskoj 128 je označio početak natjecateljskog ciklusa koji bi mogao odrediti raspoloženje za ostatak sezone. Naime, pred Dinamom je čak šest utakmica u razmaku od samo dvadeset dana, s time da su dvije sa Šahtarom, u sklopu Skupine C Lige prvaka.


Baš za te oglede je vezan onaj dio o raspoloženju. Preciznije, danas prvaka Ukrajine u modrom taboru doživljavaju kao glavnog rivala u borbi za proboj do još jednog proljeća u Europi. Nakon dva kola Skupine C, Manchester City je na vrhu sa stopostotnim učinkom, Dinamo i Šahtar imaju po tri boda, a Atalanta je zadnja, sa dva poraza.


Samim time je savršeno jasno da bi iduće dvije utakmice Lige prvaka mogle dati odgovor na mnoga pitanja. Budući da u istim terminima igraju Manchester City i Atalanta, može se pretpostaviti da će uspješniji iz dvoboja Dinama i Šahtara uhvatiti »pole positon« u borbi za drugo mjesto.




Međutim, prije nego što se uhvati pripremanja za Ukrajince, modri ansambl danas mora odraditi gostovanje kod Gorice koja još uvijek traži pravu formu. Turopoljski prvoligaš ove jeseni nije uspješan kao prošle sezone, ali Nenad Bjelica i njegovi suradnici vrlo dobro znaju da bi im bilo kakav pogrešan korak mogao pokvariti atmosferu uoči odlaska u Harkiv, gdje ih u utorak očekuje dvoboj sa Šahtarom.


– Pred nama je još jedna vrlo teška utakmica. Gorica ima jako dobru momčad i iznimno ozbiljnog trenera. Uostalom, dovoljno je pogledati kakve su rezultate postizali u prošloj sezoni, a ni sada nisu daleko od toga – objašnjava Bjelica.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU