Premijerligaški prvijenac

Golčina Kovačića u porazu Chelseaja od Evertona

Hina

Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Everton je do pete ovosezonske pobjede došao pod vodstvom privremenog trenera Duncana Fergusona, koji je zamijenio otpuštenog Portugalca Marca Silvu



LIVERPOOL Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić postigao je svoj prvi premierligaški pogodak, ali je njegov Chelsea poražen sa 3-1 (1-0) na gostovanju kod Evertona, u prvoj utakmici 16. kola engleskog prvenstva. 


Everton je do pete ovosezonske pobjede došao pod vodstvom privremenog trenera Duncana Fergusona, koji je zamijenio otpuštenog Portugalca Marca Silvu. Za plavu momčad iz Liverpoola utakmica je odlično započela, jer je već u 5. minuti Brazilac Richarlison doveo domaće u vodstvo.


U efikasnijem drugom poluvremenu Dominic Calwert-Lewin je u 49. minuti udvostručio prednost Evertona, da bi tri minute poslije Mateo Kovačić iz voleja sa više od 20 metara smanjio zaostatak momčadi Franka Lamparda. No, u 84. minuti je snalažljivi Calvert-Lewin gurnuo loptu kroz noge braniču i vrataru gostujuće momčadi za konačnih 3-1.




Unatoč porazu Chelsea je ostao na četvrtom mjestu sa 29 bodova, iza vodećeg Liverpoola koji ima 43 boda, drugoplasiranog Leicestera sa 35 i trećeplasiranog Manchester Cityja sa 32. Everton je privremeno sa pretposljednjeg skočio na 14. mjesto sa 17 bodova.


Pogodak hrvatskog reprezentativca možete pogledati na poveznici.