Sven Kums

Gent se ojačao pred uzvrat na Rujevici, stigao im legendarni kapetan: ‘Veselim se Rijeci’

Portal Novilist.hr

Foto Reuters

Foto Reuters



Belgijski Gent pred uzvrat play offa Europske lige, što ga u četvrtak na Rujevici igraju s NK Rijekom, u svoje je redove vratio legendu kluba. Sven Kums kao kapetan odveo je Gent do jedinog naslova prvaka Belgije 2015. godine, a sad se iz Anderlechta vratio u Gent.


Prije toga igrao je u Watfordu i Udineseu. U Gentu se nadaju da im Kuns može pomoći proći Riječane. Na Rujevicu dolaze obraniti prednost od 2:1 iz prve utakmice.


– Rijeka je izazov kojem se veselim. Želim pomoći ovoj momčadi, trenirao sam malo s njima, osjećam se fizički jako dobro i nisam ozlijeđen. Jedino nemam ritam utakmica u nogama, a to možete dobiti samo ako igrate, rekao je Kums.




Nizozemski list Het Nieuwsblad, pak, spekulira da bi s Kumsom u Gent mogao doći i trener trener Hein Vanhaezebrouck, čovjek koji je momčad 2015. godine predvođenu Kumsom odveo do povijesne titule, prenosi Index.


Isti list ističe da unatoč solidnom ulasku u sezonu, sadašnji trener Jess Thorup može itekako strahovati za svoju poziciju. Eventualno ispadanje od Rijeke na putu do skupina Europa lige moglo bi se pokazati prijelomnim za danskog stratega, ali i cijeli Gent.