Akcija "Offside" u Italiji

Gattuso demantirao namještanje: Nikad se u životu nisam kladio

Hina

Četiri uhićene osobe su Salvatore Spadaro, Francesco Bazzani, Cosimo Rinci i Fabio Quadri i služili su kao veza između tajnih kladioničara i nogometaša, prenosi agencija Ansa riječi istražitelja



RIM Talijanska je policija uhitila četiri osobe zbog sumnje u upletenost u namještanje rezultata u sklopu afere »Calcioscommesse« te je pokrenula istragu protiv bivšeg reprezentativca Gennara Gattusa.


Četiri uhićene osobe su Salvatore Spadaro, Francesco Bazzani, Cosimo Rinci i Fabio Quadri i služili su kao veza između tajnih kladioničara i nogometaša, prenosi agencija Ansa riječi istražitelja.


Spadaro je bio povezan s »bolonjskom« u vezi s bivšim reprezentativcem »Beppom« Signorijem koji je uhićen 2010. kada je pokrenut slučaj Calcioscommesse.Bazzani je također bio povezan sa Signorijem, ali i s Almirom Gegićem, jednim od šefova druge skupine koja je organizirala namještanje utakmica.Rinci, predsjednik nogometnog kluba Riccione, bio je veza sa Spadarom i Quadrijem.

Gattuso, koji je s Italijom osvojio naslov svjetskog prvaka 2006., osumnjičen je za »udruživanje s krivotvoriteljima s ciljem sportske prijevare«. Trener drugoligaša Palerma od ljeta, dobio je otiaz u klubu nakon samo nekoliko utakmica.




 Bivši talijanski nogometni reprezentativac i igrač Milana Gennaro Gattuso demantirao je optužbe da je umiješan u namještanje utakmica u talijanskom nogometu. »Jako sam ljut i razočaran. Želim obrisati ljagu sa svog imena. Nikada u životu se nisam kladio,« kazao je Gattuso za talijanske medije.


Gattuso, koji je s Italijom osvojio naslov svjetskog prvaka 2006., osumnjičen je za »udruživanje s ciljem sportske prijevare«. Javni tužitelj u Cremoni sumnjiči Gattusa da je zajedno s bivšim nogometašem Lazija Cristianom Brocchijem bio dio skupine koja je namještala rezultate u Serie A.


Još su neki igrači obuhvaćeni istragom, među njima i bivši nogometaš Lazia Cristian Brocchi.