Hrvatski trener

Galatasaray predstavio Tudora: ‘Došao sam jer vjerujem da možemo do naslova prvaka’

Hina

Foto Robert Anić / PIXSELL

Foto Robert Anić / PIXSELL



»Galatasaray može osvojiti naslov prvaka,« poručio je hrvatski nogometni stručnjak Igor Tudor (38) nakon što je u četvrtak službeno predstavljen kao novi trener slavnog turskog kluba.


Potpisivanje ugovora i službeno predstavljanje održano je na Turk Telekom Areni nakon čega je Tudor prvi put odgovarao na pitanja novinara kao trener Galatasaraya.


»Došao sam ovdje jer vjerujem da možemo do naslova prvaka. Moj cilj je prvenstvo. Ispred nas je 14 utakmica i želimo u svakom susretu pobijediti,« kazao je Tudor poručivši: »Želim vidjeti momčadski duh. Igrači moraju biti svjesni da igraju za momčad jer ćemo samo tako do trofeja.




Tudor je nedavno kao trener Karabukspora izjavio kako će prvak biti Bešiktaš. Turski novinari nisu propustili podsjetiti ga na njegovu izjavu.


»Istina, rekao sam da će Bešiktaš biti prvak, ali situacija se sada promijenila. Sada sam trener Galatasaraya i želim osvojiti naslov,« kazao je.


Tudor je svjestan kako novi posao donosi veliki pritisak.


»Kao igrač sam bio pod pritiskom. I kao trener sam stalno pod pritiskom. Imam 38 godina, ali se osjećam starije. Iskustvo je jako bitno, a najvažniji su znanje i sposobnost, a ja stalno učim.«


Kazao je kako je gledao mnogo utakmica Galatasarayja.


»Znam koje su dobre, ali i loše strane momčadi. Imamo dosta posla, ali malo vremena. Slijedi nam gostovanje kod Rizespora, a potom i veliki derbi protiv Bešiktaša,« kazao je Tudor koji je naslijedio Nizozemca Jana Olde Riekerinka.


Tudor je potpisao ugovor na godinu i pol po kojem će zaraditi 1,5 milijuna eura, a dogovoreni su i bonusi za naslov prvaka, te eventualni plasman u Ligu prvaka ili Europsku ligu.


Karabukspor, kojeg je Tudor vodio od početka ove sezone, dobit će 150.000 eura odštete.


Trenersku karijeru je započeo na klupi Hajduka. Splitski klub je vodio od 2013. do 2015. godine, a potom je od lipnja 2015. do ožujka prošle godine vodio grčki PAOK.


Galatasaray je rekorder sa 20 naslova turskog prvaka, a trenutačno je na trećem mjestu sa 39 bodova, pet bodova manje od vodećeg Bešiktaša. Na drugom mjestu je Istanbul Basaksehir sa 42 bodova.