Na Rujevici sa 16 igrača...

GORAN TOMIĆ: Bilo je puno ozljeda, momčad se ispuhala, ali ne stižemo s bijelom zastavom

Ivana Vaupotić

Goran Tomić/PIXSELL

Goran Tomić/PIXSELL

Finale Kupa je najvažnija utakmica sezone za Rijeku i zato je logično da dosta rotiraju igrače u zadnjim kolima. Vjerujem da će tako biti i sada. Mislim da Bišćan tempira formu momčadi za tu utakmicu s Dinamom u Puli. U svakom slučaju, Rijeka je drugim mjestom i plasmanom u finale Kupa pokazala svoju vrijednost i kvalitetu - zaključuje Tomić. 



ZAGREB U prethodna četiri kola Lokomotiva je osvojila samo četiri boda i oprostila se od borbe za pozicije koje vode u kvalifikacije Europske lige, što znači da danas na Rujevicu dolazi potpuno rasterećena.


– Na našu veliku žalost, desetkovani smo ozljedama i kartonima. U zadnje vrijeme na treninzima imam četrnaest-petnaest igrača i to je jedan od glavnih razloga zbog kojih smo izgubili ritam u završnici sezone – kaže Goran Tomić uoči odlaska na Rujevicu.


Prema riječima trenera Lokomotive, u autobusu će biti samo 16 igrača, što znači da će u zapisniku ostati dva prazna mjesta.




– Jednostavno, nemamo dovoljnu širinu igračkog kadra za ovakve okolnosti. Bilo je puno ozljeda i kartona i momčad se ispuhala. Naravno, to ne znači da na Rujevicu stižemo s bijelom zastavom – ističe Tomić.


Lokomotivin šef struke je prije tjedan dana podnio ostavku nakon domaćeg poraza od Osijeka (1:4). Uprava kluba nije htjela samo tako dignuti ruke od nadarenog trenera, a prošla srijeda je donijela remi na gostovanju kod Slaven Belupa.


– Zadovoljan sam pristupom koji smo imali u Koprivnici. Protiv Osijeka smo se predali nakod drugog gola i potpuno smo se raspali u zadnjih deset minuta. Nije problem doživjeti poraz, ali ne na takav način. Zbog toga sam jako zadovoljan reakcijom momčadi u Koprivnici i nadam se da ćemo to ponoviti i na Rujevici – tumači trener Lokomotive.


Uz iskazivanje poštovanja prema rezultatima koje je Igor Bišćan ostvario s Rijekom, Tomić će istaknuti da očekuje nova lica u momčadi suparnika.


– Finale Kupa je najvažnija utakmica sezone za Rijeku i zato je logično da dosta rotiraju igrače u zadnjim kolima. Vjerujem da će tako biti i sada. Mislim da Bišćan tempira formu momčadi za tu utakmicu s Dinamom u Puli. U svakom slučaju, Rijeka je drugim mjestom i plasmanom u finale Kupa pokazala svoju vrijednost i kvalitetu – zaključuje Tomić.