Trećeligaški mercato

Florijan Fumić iz Krka u Orijent 1919, a Josip Zec iz Opatije na Krk

Ivan Volarić

Florijan Fumić je prvo zvučno pojačanje novog trećeligaša s Krimeje/R. BRMALJ

Florijan Fumić je prvo zvučno pojačanje novog trećeligaša s Krimeje/R. BRMALJ

Na Krku su potvrdili povratak vratara Carla Berkovića, a mogli bi ostati i bez Matije Vidasa koji je također na meti Krimejčana. Branič Marin Turkalj u Opatiji.



RIJEKA Zahuktava se prijelazni rok u trećeligaškim nogometnim vodama, posebno intezivan promet je u trokutu triju primorskih predstavnika. Veznjak Florijan Fumić napustio je redove Krka i postao prvo zvučnije pojačanje novog člana Treće HNL zapad Orijenta 1919. Putem Krimeje trebao bi i branič Matija Vidas. Na Krk se iz Opatije vraća – napadač Josip Zec, a iz Krka je u redove »crno bijelih« preselio branič Marin Turkalj. U redovima otočkog trećeligaša potvrdili su i da je sve dogovoreno s vratarom, povratnikom Carlom Berkovićem. Sve tri momčadi u srijedu nastavljaju s prijateljskim utakmicama. Krk će u gosti Vinodolu, Orijent 1919 na Hreljin kod Naprijeda, a Opatija u Bašku kod Vihora.


Razriješena je i posljednja dvojba oko saziva županijskih nogometnih liga. Turbina je riješila problem neadekvatnog travnjaka na način da je prijavila za domaće utakmice Gradski stadion u Crikvenici, te potvrdila da će ući u natjecanje s momčadima nižih dobnih kategorija sukladno propisima. To znači i da će Zamet u niži rang natjecanja, odnosno Drugu ŽNL. Tijekom idućega tjedna održat će se plenumi obje županijske lige nakon čega će biti poznat raspored prvenstva.