Spektakl u Madridu

Finale prije finala: Real i Bayern na Bernabeuu

Hina



ZAGREB  Madrid će biti poprište drugog polufinala Lige prvaka, u obliku sraza Reala i Bayerna. Mnogi će reći da taj dvoboj nije ništa drugo nego finale prije finala. Iz hrvatskog kuta gledanja, riječ je o onome što Englezi zovu »win-win« situacija. Bez obzira na konačni ishod, sigurno je da će jedan Hrvat biti dio velikog finala Lige prvaka u Lisabonu. Jedino je otvoreno pitanje hoće li to biti Luka Modrić ili Mario Mandžukić, koji je prošle godine zabio gol u finalu s Borussijom za veliko slavlje Bayerna na Wembleyu.


   – Šanse za prolaz su pola-pola. Bit će to dvije senzacionalne utakmice na najvišoj razini. Za nas je vrlo bitno da smo nakon dvaju uzastopnih poraza došli do pobjede koja nam nosi dobro raspoloženje uoči polufinala. U Madridu ćemo pokazati da uvijek dajemo najviše kad je to najpotrebnije – poručuje kapetan Bayerna Philipp Lahm.


   Bavarcima određenu psihološku prednost daje i njihov trener. Naime, u Madridu još uvijek pamte gorki niz frustracija koje im je Josep Guardiola priuštio dok je vodio Barcelonu. Povrh toga, Bayern je prije mjesec dana i matematički osvojio domaće prvenstvo i sad se u potpunosti može koncentrirati na obranu naslova europskog prvaka. S druge strane, Real se i dalje nada da može prestići Atletico na vrhu Primere.

   Povrh toga, dodatne probleme za Carla Ancelottija nosi i zdravstveni bilten. Cristiano Ronaldo još uvijek nije u potpunosti sanirao ozljedu koljena, Sergio Ramos ima problema s vratom, a Garetha Balea gripa je prikovala za krevet. Doduše, Ronaldo i Ramos jučer su odradili kompletan trening i vjerojatno će biti u udarnoj postavi.




   Kraljevskom klubu u prilog idu statistički pokazatelji. Na svom terenu Real je zabio barem jedan gol u posljednjih sedamnaest utakmica Lige prvaka, a Bayern je posljednji put slavio u Madridu prije trinaest godina.


   – Pobjeda nad Barcelonom u finalu Kupa Kralja napunila nas je optimizmom. Osvojili smo prvi trofej u sezoni, a sad je vrijeme da krenemo po ostale – zaključuje Ancelotti.