Nogometaši Dinama

Fernandesov odlazak je veći udarac nego modri žele priznati

Ivana Vaupotić

Foto: Denis Lovrović

Foto: Denis Lovrović



ZAGREB Kraj prvenstvene pauze zbog nastupa reprezentacija najviše je razveselio trenera »Dinama« Marija Cvitanovića koji konačno ima kompletnu momčad na okupu. Zapravo, ono što mu je ostalo od nje. »Modri« su u završnici ljetnog prijelaznog roka ostali bez Domagoja Pavičića koji je posuđen »Rijeci« i novog člana turskog »Alanyaspora« Juniora Fernandesa.


Odlazak brzonogog Čileanca definitivno predstavlja najveći udarac za društvo iz Maksimirske 128 jer on je u dosadašnjem dijelu sezone bio najistaknutiji igrač Cvitanovićeve momčadi. Štoviše, Fernandes je riješio nekoliko važnih utakmica, čime je ugurao »Dinamo« na vrh HT Prve lige s tri boda više od »Hajduka«, odnosno četiri više od »Rijeke«.Možda bi ga Cvitanović i danas imao u momčadi da nije potpisao sramotno ispadanje od albanskog »Skënderbeua« u zadnjoj rundi kvalifikacija za Europsku ligu. Naime, Fernandesa je ugovor s »Dinamom« vezao do ljeta iduće godine, a novi nije htio potpisati. Povrh toga, svima je bilo jasno da će ga teško prodati bez europskog izloga.

Zato su odgovorni iz Maksimirske 128 prihvatili ponudu »Alanyaspora«, u čijim je redovima Čileanac bio na posudbi prošlog proljeća. »Modri« su od tog posla inkasirali više od 2.5 milijuna eura, a istodobno su izgubili igrača koji je davao ton igri posrnule momčadi. Doduše, u klubu vjeruju da će vlastitim redovima pronaći odgovarajuću zamjenu.


Uostalom, Cvitanović je nedavno ustvrdio da će se sada posvetiti građenju momčadi koja će napasti plasman u Ligu prvaka iduće sezone. Pod uvjetom da ostane trener »Dinama«. Naime, već nekoliko dana po Maksimirskoj 128 kola priča da klupski čelnici traže stručnjaka kojem bi povjerili momčad. U tom kontekstu danas najbolje kotiraju akcije donedavnog trenera »Vardara« Goce Sedloskog.