Zadnji dan transfera

Falcao u Manchester Unitedu, Saviola u Veroni

Hina

»Oduvijek sam sanjao da igram u Premier ligi, a Manchester United je najbolji klub u Engleskoj. Bilo je napeto, čekao sam do zadnjeg trenutka, ali nisam gubio nadu. Veselim se suradnji sa Van Gaalom, koji je odličan i iskusan trener«, izjavio je Falcao



LONDON –  Kolumbijski napadač Radamel Falcao (28) otišao je iz Monaca na posudbu u Manchester United, koji će imati mogućnost otkupa njegova ugovora nakon isteka ove sezone.


»Oduvijek sam sanjao da igram u Premier ligi, a Manchester United je najbolji klub u Engleskoj. Bilo je napeto, čekao sam do zadnjeg trenutka, ali nisam gubio nadu. Veselim se suradnji sa Van Gaalom, koji je odličan i iskusan trener«, izjavio je Falcao.


Financijski detalji ovog transfera nisu poznati, ali britanski mediji navode kako bi Falcao trebao imati godišnju plaću od 10 milijuna eura.




I dok je Falcao došao u Manchester United, i kluba su otišli napadači Danny Welbeck i Javier Hernandez. Tako je Danny Welbeck za 20 milijuan eura otišao u Arsenal, a Chicarito Hernandez na posudbu u Real Madrid.


Argentinski napadač Javier Saviola (32) napustio je Olympiakos i karijeru će nastaviti u talijanskom nogometnom prvoligašu Veroni.


Saviola je u imao ključnu ulogu u osvajanju naslova prvaka Grčke prošle sezone, ali dolaskom Kostasa Mitrogloua postao je višak u Olympiakosu.


Karijeru je počeo River Plati, potom je igrao za Barcelonu, Monaco, Sevillu, Real Madrid, Benficu, Málagu i Olympiakos.


Za reprezentaciju Argentine odigrao je 40 utakmica i zabio je 11 golova.