POZDRAV IZ SLOVAČKE

FILIP DANGUBIĆ: Zabiti gol pred Armadom i dalje ostaje moj san

Ivan Volarić

Filip Dangubić u dresu Spartaka

Filip Dangubić u dresu Spartaka

Želio bih se zahvaliti svima u klubu, ljudima iz Uprave jer su mi dosta pomogli oko pronalaska novoga kluba i da se sve ovo korektno odradi. Hvala i treneru Keku, suigračima, i koliko god to čudno zvuči bilo mi je lijepo u proteklih šest mjeseci na Rujevici - kaže 23-godišnji napadač 



RIJEKA Filip Dangubić i formalno je zgotovio svoj transfer u redove slovačkoga prvaka Spartaka iz Trnave. Mladi napadač ponikao u omladinskom pogonu Rijeke odradio je jutarnji trening sa svojom novom momčadi nakon čega je potpisao trogodišnji ugovor.


– Prvi dojmovi su odlični, stadion je vrhunski, uvjeti mi se čine jako dobro, a upoznao sam i svoje nove suigrače. Zadovoljan sam kako su me primili. Ovo je dobra prilika za dalje, dobra odskočna daska. Nadam se da će ova sezona biti prekretnica za dalje – govori 23-godišnji Riječanin koji bi već idućega tjedna mogao debitirati za svoju novu momčad. Naime, Spartaka očekuje prvi susret pretkola Lige prvaka protiv mostarskog Zrinjskog.


– Igramo već u srijedu, pripreme su praktički gotove i gleda se polako prema utakmici sa Zrinjskim. Činjenica da smo prošle sezone osvojili prvenstvo Slovačke govori da smo dobra ekipa, a to je sigurno bio jedan od faktora koji sam uzeo u obzir kada smo donosili odluku o dolasku. Dobar dio igrača je ostao na okupu, došla su neka pojačanja i vjerujem da to može biti dobra priča ove sezone.




Spartak je želio Filipa što znači da u klub ne dolazi na sporedni ulaz…


– Interes je bio obostran, bili su dosta zainteresirani. Mislim da dolazim kao pojačanje. Gledao sam uživo njihovu prijateljsku utakmicu i vidim tu šansu za sebe. Mislim da se mogu nametnuti treneru. Iako, sve je na meni, da radim i da igram.


Dangubić je ovo treći odlazak s Rujevice, nikako da ta ljubav iz dječačkih dana urodi – brakom.


– Mi smo kao cura i dečko koji hodaju godinama, a nikako da stanu pred oltar ha, ha… Želio bih se zahvaliti svima u klubu, ljudima iz Uprave jer su mi dosta pomogli oko pronalaska novoga kluba i da se sve ovo korektno odradi. Hvala i treneru Keku, suigračima, i koliko god to čudno zvuči bilo mi je lijepo u proteklih šest mjeseci na Rujevici. Naučio sam dosta i napredovao kroz treninge. Još jednom mi je žao što nisam uspio zaigrati na Rujevici, pred Armadom zabiti gol. No, to i dalje ostaje moj san. Nikad se ne zna, mogu se vratiti jednoga dana i to ispuniti. Zapravo, sada mi je možda lakše jer sam opet ono što sam bio – navijač Rijeke. Bio sam i dok sam igrao, ali sada mogu Rijeku gledati iz perspektive navijača i samo navijača – poručio je Dangubić.