Trener Orijenta 1919

FAUSTO BUDICIN: Imamo mladost i potencijal, a trebat će nam i malo sreće

Ivan Volarić

Fausto Budicin/Foto V. KARUZA

Fausto Budicin/Foto V. KARUZA

Kod mladih igrača su uobičajene oscilacije i zbog toga bi bilo dobro da nas na početku malo pomazi rezultat i sreća, koju smo radom i zaslužili - rekao je Budicin



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 ulaze u posljednja dva tjedna priprema uoči prvoga drugoligaškog ispita i gostovanja kod Međimurja u Čakovcu (16. kolovoza). Trener Krimejčana Fausto Budicin zvuči zadovoljno nakon posljednjih pripremnih utakmica, ali i napornih treninga.


– Dosadašnje utakmice su nam donijele neka saznanja, ukazale za neke dobre stvari, ali i ono na čemu moramo dalje raditi. Uostalom, prijateljske utakmice i postoje zato da bi se isprobale neke stvari koje nam mogu poslužiti kroz prvenstvo. Međutim, u prvom redu sam jako zadovoljan angažmanom igrača na treninzima, dobro radimo. Nadam se da će nam se taj rad i isplatiti! – kaže mirni i staloženi trener Krimejčana koji je tijekom ljetnog prijelaznog roka dobio na raspolaganje niz mladih i talentiranih igrača koje uskoro očekuje drugoligaško vatreno krštenje. Orijent 1919 je okupio skupinu igrača pred kojom je zanimljiva budućnost, no jasno je da tek trebaju proći kroz trnoviti put igračkog sazrijevanja koji sobom nosi i uobičajene oscilacije. S druge strane, značajan udarac za Krimejčane je gubitak i izvjestan odlazak Ivora Weitzera.


– Ima nas dovoljno, a sada do početka prvenstva treba vidjeti da se taj kadar stavi u neke priželjkivane okvire. Što se Weitzera tiče, sigurno je bio ako ne najbolji, onda među našim najboljim igračima prošle sezone. Po svemu sudeći, on odlazi. Međutim, glupo se zamarati s onim igračima kojih više nema. Moramo se fokusirati na igrače koji su nam na raspolaganju, a sigurno da je pritom svaki kvalitetan igrač dobrodošao – dodao je Budicin.




Neki mladi igrači poput Libera već su skrenuli pozornost na svoje mogućnosti, vjerojatno će neki iskočiti i kroz prve prvenstvene dvoboje.


– Imamo dosta mladih igrača, koji sigurno imaju svoj potencijal. No, kod mladih igrača su uobičajene oscilacije i zbog toga bi bilo dobro da nas na početku malo pomazi rezultat i sreća, koju smo mislim svojim radom i zaslužili. Uvijek je uz dobar rezultat lakše amortizirati i nositi se s oscilacijama koje su tipične za mlade igrače i momčadi – rekao je Budicin.


U subotu će njegova momčad igrati s juniorima Rijeke, dan kasnije Krimejčani će se sastati s Rijekom, igračima koji neće biti u prvom planu trenera Igora Bišćana za ogled sa Slaven Belupom. Obje utakmice igraju se u trening kampu na Rujevici, vjerojatno bez prisustva publike.