Kriza Orijenta...

FAUSTO BUDICIN: Grobničan je bio puno bolji, moramo se zapitati gdje je problem…

Denis Frančišković

Fausto Budicin i njegov pomoćnik Dario Knežević/R. BRMALJ

Fausto Budicin i njegov pomoćnik Dario Knežević/R. BRMALJ

Ne može se očekivati nešto pozitivno ako protivnik uzme 10 od 12 duela. Mi kao da smo se natjecali tko će imati više loših dodavanja - rekao je trener Krimejčana nakon poraza u polufinalu županijskog Kupa.



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 doživjeli su na Mavrincima prvi poraz pod vodstvom novoga trenera Fausta Budicina, ali produžili svoj niz bez pobjeda na čak pet uzastopnih utakmica.


– Možemo biti i zadovoljni, Grobničan je bio puno bolji od nas. Bilo su bolji i u tehničkom i taktičkom dijelu, a o pristupu da ne govorim. Ne može se očekivati nešto pozitivno ako protivnik uzme 10 od 12 duela. Mi kao da smo se natjecali tko će imati više loših dodavanja. Moramo se zapitati gdje je problem, jer jedno igrači pokazuju na treninzima, drugo na utakmicama – kaže Budicin.


Dušan Gruevski, trener Grobničana, je prirodno kraj polufinalnog dvoboja županijskog Kupa dočekao u bitno drugačijem raspoloženju.




– Dominirali smo, posebno u prvom dijelu kad nam Orijent nije ni zapucao prema golu. Imali smo i dvije, tri prilike da odemo na veću razliku. Kasnije smo prepustili protivniku posjed i sve blokirali na tridesetak metara. Drugim pogotkom dodatno smo oplemenili igru i rutinski priveli susret kraju. Znali smo da je Orijent u maloj krizi, a na Mavrince rijetko tko može doći i reći da će nas lako dobiti. Mislim da je ovo bio praznik nogometa što se tiče ambijenta – rekao je trener Grobničana.