Uzvratni susreti polufinala

ENGLEZI I U FINALU EL! Arsenal i Chelsea igrat će za trofej u finalu Europske lige 29. svibnja u Bakuu

Hina

Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal)/Foto REUTERS

Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal)/Foto REUTERS

Arsenal je svladao Valenciju na Mestali, a Chelsea tek nakon izvođenja jedaesteraca prošao Eintracht.



LONDON Nogometaši Arsenala izborili su plasman u finale Europske lige nakon što su u uzvratnom susretu polufinala na gostovanju pobijedili Valenciju sa 4-2 i tako potvrdili pobjedu od 3-1 iz prve utakmice igrane u Londonu. 


Bila je to sjajna utakmica sa šest golova i još nizom prilika na obje strane.


Golove za goste zabili su Pierre-Emerick Aubameyang (17, 69, 89) i Alexandre Lacazette (50), dok je oba gola za Valenciju zabio Kevin Gameiro (11, 58).Arsenal je tako po drugi put izborio finale Kupa UEFA i Europske lige. U prvom pokušaju nije uspio. U finalu Kupa UEFA 2000. izgubio je od Galatasaraya nakon izvođenja jedanaesteraca.

Valenciji je ovo bio prvi domaći europski poraz u posljednjih 12 utakmica, a posljednji klub koji je slavio na Mestalli u Europskoj ligi bio je Swansea City 2014. u susretu iz grupe.




Domaćin je odlično ušao u utakmicu i već u 11. minuti stigli su do vodstva nakon brze kontre koju je golom okrunio Gameira. U idućih pet minuta Valencija je mogla zabiti i drugi pogodak, no Rodrigo nije bio precizan. Arsenal je uzvratio u 17. minuti akcijom u tri poteza. Peter Čech je ispucao loptu, Lacazette je loptu spustio glavom, a Aubameyang sjajnim udarcem svladao Neta.


Korak bliže finalu gosti su stigli u 50. minuti kada je Lacazette zabio za 2-1 nakon još jedne kontre, no osam minuta kasnije Gameiro je vratio nadu domaćinima. No kratko je trajala jer je Aubameyang u 69. minuti na asistenciju Maitland-Nilesa doveo goste u novo vodstvo. Sjajnu predstavu Aubameyang je okrunio i trećim golom u 89. minuti.


U drugom susretu Chelsea je nakon izvođenja jednaesteraca izbacio Eintracht iz Frankfurta pa će se i u finalu Europske lige 29. svibnja u Bakuu igrati engleski finale. Baš kao i u madridskom finalu Lige prvaka!


VALENCIA – ARSENAL 2:4


Strijelci: Gameiro 11′. 58’/P. Aubameyang 17′. 69′, 88′, Lacazette 50′.


CHELSEA – EINTRACHT 4:3-11m (1:1)


Strijelci: Loftus-Cheek 28′/Jović 49′.