Roma slavila

Džeko promašio prazan gol, pa se kasnije iskupio postigavši dva pogotka

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters



U susretu 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na Olimpicu pobijedila Palermo 5-0 ostvarivši petu uzastopnu pobjedu.


Rimljani su započeli susret nevjerojatnim promašajem Edina Džeke koji je u 28. minuti sa dva-tri metra promašio prazan gol Palerma. Maicon ga je sjajno poslužio s desne strane, a Džeko je učinio nemoguće, promašio cijela vrata. BiH reprezentativac se iskupio dvije minute kasnije postigavši prvi pogodak na utakmici. U nastavku susreta golove za ‘vučicu’ zabili su Seydou Keita (52) i Mohamed Salah (60, 62), a golijadu je zaključio Džeko golom u sudačkoj nadoknadi. Mato Jajalo je odigrao cijeli susret za Palermo, a na gostujućoj klupi je sjedio mladi hrvatski nogometaš Josip Posavec.


U ranije odigranom susretu Fiorentina je na gostovanju pobijedila Atalantu 3-2, a treći pogodak za momčad iz Firenze zabio je hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić. Bio je to njegov 11. ligaški pogodak ove sezone, ali prvi nakon prosinca prošle godine kada je zabio u pobjedi protiv Chieva. Kalinić je zabio pogodak u 87. minuti za vodstvo 3-1, a golove za ‘viole’ zabili su i Matias Fernandez (67) i Tello (81). Strijelci za Atalantu bili su Andrea Conti (84) i Mauricio Pinilla (90+1).  Kalinić je ušao u igru u 60. minuti, dok je Milan Badelj odigrao cijeli susret


Na ljestvici vodi Juventus sa 58 bodova, Napoli je drugi s dva boda manje, ali i utakmicom manje, a na trećem mjestu je Fiorentina sa 52 boda. Roma se probila na četvrto mjesto sa 50 bodova, a zatim slijede Inter (48) i Milan (43).Kolo će u ponedjeljak zaključiti Napoli i Milan.