Čelnici danas odlučuju

Dugopolje odustaje, Inter i Rijeka mogu odahnuti?

Ivana Vaupotić

Danas se moramo očitovati o prvoligaškoj licenci. Povučemo li zahtjev za prvoligaškom licencom, to će značiti da nismo uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju – kaže direktor Stipe Rogošić



    Drugi, važniji dio dugopoljske prvoligaške slagalice, o kojoj ovisi sudbina »Rijeke«, čine financije i rokovi. Naime, na utakmici s »Radnikom« pojavio se glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, koji je direktora »Dugopolja« Stipu Rogošića podsjetio da je danas dan za donošenje konačne odluke o eventualnom sudjelovanju u elitnom rangu natjecanja. 


    – Danas se moramo očitovati o prvoligaškoj licenci. Povučemo li zahtjev za prvoligaškom licencom, to će značiti da nismo uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju za novu sezonu u MAXtv Prvoj ligi. Kroz dvije sjednice Izvršnog odbora kluba nismo formirali konačan stav o promociji, jer čekamo sponzore i potencijalne investitore. U igri su veliki iznosi, tako da mi sada nije lako reći što bi moglo biti – tumači direktor »Dugopolja«.    


   Ratnička utakmica


Najbolji dalmatinski drugoligaš otvorio je ogled s »Radnikom« vrlo ambiciozno, stvarajući snažan pritisak na suparnika u prvih petnaest minuta. Međutim, čim su domaći stvorili prvu priliku, raspored snaga se promijenio. Do kraja utakmice »Radnik« je bio bolja momčad na terenu, ali bodove mu je uskratio već spomenuti Smodlaka, koji je sjajno intervenirao kod udaraca Filipa Mihaljevića i Franje Tepurića. Vratar gostiju bio je nemoćan samo u 79. minuti, kada je Antonio Hrnčević pogodio gredu. 


    – Bila je ovo prava ratnička utakmica. Ovdje smo došli desetkovani zbog žutih kartona, tako da je osvajanje boda bilo zacrtano u našim planovima. Ne želimo da se uz naš klub vežu nekakve špekulacije, i zato namjeravamo rezolutno ići do kraja prvenstva, bez obzira na konačnu odluku Uprave kluba – dodaje Rogošić.       

 Velika obveza


Isti stav ima i trener »Dugopolja« Ante Miše, koji je u srazu s »Radnikom« izgubio dosta živaca.     – Prije dva dana smo doživjeli težak poraz na svom terenu od »Vinogradara«, a to nas je ozbiljno uzdrmalo. Nakon tog šoka trebalo se vratiti u pozitivu. Uspjeli smo u tome, iako moram priznati da su nam zvijezde bile naklonjene. Međutim, i sreća je sastavni dio sporta – objašnjava nekadašnji trener »Hajduka«. 

    Iako je jasno da se zbog neizvjesnosti vezane uz promociju nalazi u nezavidnoj situaciji, Miše vodi momčad kao da je odlazak u viši rang sigurna stvar. 


    – Sigurno je da to jako utječe na sve nas. Međutim, mi, stručni stožer i momčad, imamo veliku obavezu da maksimalno odradimo ono što se od nas očekuje. Znamo da je konačna odluka na Upravi kluba, ali jasno nam je da ne smijemo zakazati na sportskom planu – zaključuje Miše.