Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Matjaž Kek

video Dugo nismo pobijedili u prvenstvu, ali nema imperativa pobjede

Matjaž Kek/D. KOVAČEVIĆ
Matjaž Kek/D. KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 28. rujan 2018. u 16:53 2018-09-28T16:53:00+02:00

S puno toga sam bio zadovoljan u kupu, ali Belupo je ipak drugi protivnik koji tražiti od nas maksimum i što se tiče discipline i što se tiče odgovronosti, a prije svega odlučnosti prema naprijed - rekao je trener Rijeke koji će u nedjelju upisati 200. prvenstveni nastup na klupi Rijeke

RIJEKA Trener Matjaž Kek i veznjak Dario Čanađija izašli su na presici na Rujevici pred novinare uoči nedjeljnog (19 sati) susreta protiv Slaven Belupa. Bijeli su prošle srijede svladali Radnik u Križevcima u Kupu Hrvatske, ostvarili prvu pobjedu nakon tri uzastopna prvenstvena remija i poraza u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive.

- Vjerujem da nas je utakmica u kupu i visoka pobjeda barem malo podignula u pozitivnom razmišljanju. Dolazi dobro organizirana ekipa dobrih indvidualnih kvaliteta. Uvijek je Belupo, s trenerom koji je već dugo u HNL, kvalitetno igrao protiv Rijeke. Puno toga ovisi o našoj kvaliteti igre. S puno toga sam bio zadovoljan u kupu, ali Belupo je ipak drugi protivnik koji tražiti od nas maksimum i što se tiče discipline i što se tiče odgovronosti, a prije svega odlučnosti prema naprijed - rekao je Kek, koji može računati gotovo na sve igrače. Dio treninga su odradili  Gorgon i Acosty, Punčec je odradio crveni karton u kupu, a jedino Heber sigurno nije još na raspolaganju.

Keku će ovo biti jubilarna 200. utakmica u HNL na klupi Rijeke.

- Kada tako dugo opstaneš u sredini gdje je puno mladih domaćih trenera onda je to osobno priznanje, ali i zahvala klubu koji me istrpio - dodao je Kek i naglasio kako unatoč negativnom nizu u prvenstvu njegova momčad neće u nedjelju igrati pod imperativom pobjede.

- Ništa nije imperativ. Mora se jedino i sam znate što... Sve ostalo je u sferi nekih sportskih ciljeva i želja. Slažem se, pobjeda bi nam dobro došla u prvenstvu jer nismo dugo pobijedili.

U Križevcima se istaknuo junior Denis Bušnja, asistencijama i pogotcima.

- To je bio prirodni put od uključivanja iz juniora u seniore preko ispravljanja nekih stvari na treningu. Svih ovih godina to je važilo za sve koji dolaze iz juniore u seniore. Lako je napisati domaći igrači, zašto ne, ali taj prirodni put će ostati dok sam ja u Rijeci. Bušnja je zaslužio priliku. Pet juniora je u kadru prve momčadi, želim da to ide prirodnim putem, a ne na silu jer se onda može izgorijeti. Volio bih kada bi se juniori ustalili i postali oslonci Rijeke - rekao je trener Rijeke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze