Liga prvaka

Drama u Norveškoj: Dinamo jedva prošao Molde (3-3)

Hina

Foto Cropix

Foto Cropix



MOLDE – U uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka Dinamo je u utorak u gostima kod norveškog Moldea odigrao 3-3 (3-1), te je nakon maksimirskih 1-1, izborio plasman u posljednje pretkolo zahvaljujući više pogodaka u gostima.


Nevjerojatna utakmica. Molde nije iskoristio dva od tri penala, a Dinamo je u pet minuta zabio tri gola i vodio 3-0, da bi se Molde vratio i poravnao na 3-3. Strijelci za Dinamo bili su Pjaca (17), Ademi (20) i Rog (22), a za Molde su zabili Hussain (43), Elyounoussi (52-pen) i Kamara (75).


U 8. minuti Molde je mogao povesti iz penala, ali Kamara je pucao iznad gola. Penal je skrivio Sigali, koji je odnio loptu ispred Kamare, ali ga je ujedno zahvatio po nozi, pa je engleski sudac Michael Oliver dosudio najstrožu kaznu.




Nakon što je Dinamo preživio šok s početka susreta, Norvežani su sami sebe »otuširali hladnom vodom«, u pet minuta primili su tri gola. Prvo je branič Linnes pogriješio prilikom vraćanja lopte vrataru, a Marko Pjaca je to pažljivo pratio i u 17. zabija za vodstvo Dinama.


Tri minute kasnije Dinamo vodi 2-0. Henriquez se probio u kazneni prostor, a u gužvi se je najbolje snašao Ademi, koji je pospremio loptu u mrežu.


U 22. minuti Dinamo već ima 3-0. Pjaca se je probio po lijevoj strani, dao je povratnu loptu za Henriqueza čiji udarac vratar Moldea odbija, a Marko Rog iz neposredne blizine pogađa mrežu.


Do kraja prvog poluvremena Molde je ipak uspio zabiti, u 43. minuti Hussain odličnim udarcem sa 18 metara pogađa mrežu Dinama. A onda u sudačkoj nadoknadi ponovno penal za Molde nakon što je vratar Eduardo oborio Hestada. No, večeras su 11-erci bili noćna mora za norvešku momčad, udarac Singha s bijele točke obranio je Dinamov golman.


Već u drugoj minuti nastavka nova prilika za Dinamo. Rog pokušava lobom, ali vratar Horvath ipak uspijeva sačuvati mrežu.


No, onda opet penal za Molde, jer je vratar Eduardo oborio Linnesa. I nakon što su u prvom poluvremenu promašili Kamara i Singh, sada je priliku dobio Elyounoussi koji uspijeva zabiti i smanjiti na 2-3 u 52. minuti.


U 54. minuti stopostotna prilika za Dinamo. Pjaca je krenuo sam prema vrataru Horvathu, koji brani njegov udarac, lopta se odbija do Soudanija, koji neometan iz neposredne bilizine pogađa braniča Forrena. Sedam minuta kasnije četiri Dinamovca su u kontranapadu, ali Pjaca griješi.


Nova prilika za Dinamo u 66. minuti, a kreirali su je Hodžić i Antolić, koji su ušli u igru u drugom poluvremenu. Na kraju je Antolićev udarac obranio vratar Moldea.Norvežani su u 72. minuti ostali sa igračem manje, jer je Forren zaradio drugi žuti karton. No, to nije pokolebalo Molde i u 75. minuti, nakon ubačaja Hestada, Kamara zabija za 3-3.

Do kraja je Dinamo morao strahovati za prolaz, ali sreća je večeras bila na strani hrvatskog prvaka.


U petak je ždrijeb posljednjeg pretkola Lige prvaka i tada će Dinamo saznati tko mu stoji na putu do plasmana u grupnu fazu najjačeg eurupskog klupskog natjecanja.


MOLDE: Horvath, Linnes, Toivio, Forren, Rindaroy, Mostroem (Svendsen, 75), Hussain (D. Hestad, 87), Singh, Eirik Hestad (Gabrielsen, 77), Elyounoussi, Kamara.DINAMO: Eduardo, Ivo Pinto, Šimunović, Sigali, Pivarić, Goncalo Santos, Ademi, Rog (Ćorić, 75), Pjaca, Henriquez (Antolić, 54), Soudani (Hodžić, 62).STRIJELCI: 0-1 Pjaca (17), 0-2 Ademi (20), 0-3 Rog (22), 1-3 Hussain (43), 2-3 Elyounoussi (52-pen), 3-3 Kamara (75).CRVENI KARTONI: Forren (Molde, 72)SUDAC: Michael Oliver (ENG)STADION: Molde stadionGLEDATELJA: 6.000