Krvavi svijet nogometnog navijanja

Divljački napad nakon utakmice: Navijač Liverpoola u kritičnom stanju, dva navijača Rome uhićena zbog pokušaja ubojstva

Hina

foto: Reuters

foto: Reuters

"Vjerujemo kako je žrtva bila u Liverpoolu sa svojim bratom zbog utakmice Liverpool - Roma i kako je napadnuta tijekom sukoba između navijača dviju momčadi u blizini Albert puba neposredno prije početka utakmice. Svjedoci kažu kako je žrtva udarena metalnim predmetom i potom pala na tlo", objavila je policija.



LIVERPOOL – Policija u Liverpoolu objavila je kako je uhitila dvije osobe iz Rima zbog pokušaja ubojstva jednog navijača Liverpoola uoči prve polufinalne utakmice Lige prvaka igrane u utorak.


Iz policije navode kako je 53-godišnjak iz Irske prevezen u bolnicu u kritičnom stanju s ozljedama glave zadobivenim od udaraca metalnim predmetom.


“Vjerujemo kako je žrtva bila u Liverpoolu sa svojim bratom zbog utakmice Liverpool – Roma i kako je napadnuta tijekom sukoba između navijača dviju momčadi u blizini Albert puba neposredno prije početka utakmice. Svjedoci kažu kako je žrtva udarena metalnim predmetom i potom pala na tlo”, objavila je policija.




Privedene osobe su u dobi od 25 i 26 godina.


Britanska televizija BBC emitirala je snimke ispred stadiona na kojima je vidljiva tučnjava, a vidi se i kako je jedna osoba uključena u tučnjavu nosila čekić.


Iz Europskog nogometnog saveza (UEFA) osudili su incident te najavili moguće disciplinske sankcije nakon što se provede detaljna istraga.


“UEFA je šokirana ovim divljačkim napadom. Suosjećamo sa žrtvom i njegovom obitelji”, navodi UEFA.