Najvažnija utakmica

Dinamo u lovu na Ligu prvaka: Danas je dan D zagrebačkog nogometa

Ivana Vaupotić

Oprez je majka mudrosti - Domagoj Antolić / Foto Darko Jelinek

Oprez je majka mudrosti - Domagoj Antolić / Foto Darko Jelinek

Svima nam je jasno da je 2:0 dosta varljiv rezultat u ovakvom natjecanju. Još nismo u top formi, ali pobjeđujemo, a to je odlika dobre momčadi. Nadam se da ćemo u Tbilisiju podići razinu forme i ostvariti ono što svi priželjkujemo – kaže Antolić



ZAGREB – Nije tajna da večerašnje gostovanje kod imenjaka iz Tbilisija za »Dinamo« predstavlja najvažniju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone. Sačuva li prednost iz prvog ogleda na stadionu Maksimir (2:0), modri ansambl će ostvariti proboj u završnu rundu kvalifikacija Lige prvaka i osigurati jesen u Europi. Naime, plasman u tu fazu natjecanja minimalno jamči nastup u jednoj od skupina Europske lige.


Uzmu li se u obzir razlika u kvaliteti igračkog kadra i dva gola prednosti, jasno je da hrvatski prvak u večerašnjem dvoboju drži ono što se u Formuli 1 naziva »pole position«. Međutim, razlog za oprez predstavljaju izvedbe društva iz Maksimirske 128 u prva tri tjedna nove sezone.


Nema spokoja


Uostalom, dovoljno je istaknuti da je obrana »Dinama« primila barem jedan gol u pobjedama nad »Vardarom« (2:1, 3:2) i »Lokomotivom« (3:1) te remiju sa »Slaven Belupom« (1:1). Modra mreža nije se tresla samo u srazu s imenjakom iz Tbilisija, no takav rasplet je stigao kao posljedica nepreciznosti suparničkih napadača.




Nije na odmet podsjetiti na činjenicu da je hrvatski prvak protiv »Lokomotive«, »Vardara« i »Slaven Belupa« primao prvi gol na utakmici. Štoviše, »Dinamo« je u zagrebačkom srazu s Makedoncima u dva navrata bio u minusu (0:1, 1:2), s time da je taj suparnik u dvije utakmice čak pet puta pogodio prečku ili stativu. Kada se sve skupa stavi na hrpu, jasno je zbog čega u modrom taboru ne vladaju mir i spokoj.



(HRT2, 19 sati)


TBILISI – Boris Paičadze Dinamo Arena. Kapacitet: 54.549 mjesta. Sudac: Miroslav Zelinka (Češka).


DINAMO (T): Scribe – Lobjanidze, Rene, Amisulašvili, Čelidze – Džighauri, Kiteišvili, Parunašvili, Čanturišvili – Kvilitaja, Dvališvili.


DINAMO (Z): Eduardo – Stojanović, Benković, Sigali, Pivarić – Antolić, Rog – Soudani, Ćorić, Fernandes – Henriquez.



– U Zagrebu smo stekli lijepu prednost, ali to moramo potvrditi na uzvratu. Ni slučajno se ne smijemo opustiti, u Tbilisiju moramo pružiti svoj maksimum. Tamo nas očekuje dobra momčad koja zaslužuje maksimalno poštovanje i uvažavanje – poručuje 19-godišnji Filip Benković koji će najvjerojatnije činiti stoperski par s Leonardom Sigalijem.


Logičniji izbor za ovakvu utakmicu bio bi iskusni Gordon Schildenfeld, no njega muče problemi s Ahilovom tetivom. Povrh toga, Paulo Machado nije u konkurenciji zbog problema s koljenom, a nastup Marka Roga također je upitan. Doduše, odgovorni iz Maksimirske 128 vjeruju da će Rog, kako se to popularno kaže, stistnuti zube i zaigrati.


Kranjčar optimist


– Svima nam je jasno da je 2:0 dosta varljiv rezultat u ovakvom natjecanju. Još nismo u top formi, ali pobjeđujemo, a to je odlika dobre momčadi. Nadam se da ćemo u Tbilisiju podići razinu forme i ostvariti ono što svi priželjkujemo – kaže kapetan Domagoj Antolić.


Jedino trener »Dinama« Zlatko Kranjčar ne odašilje oprezne tonove. Nakon dvoboja s »Dinamom« iz Tbilisija u Zagrebu Cico je tvrdio da puše i na hladno, a sada odašilje totalni optimizam i razmišlja o zadnjoj rundi kvalifikacija Lige prvaka.


– Vjerujem da ćemo uspjeti. Jako sam miran, iako očekujem da će domaćin biti agresivniji nego u Zagrebu. Još ne gledam moguće suparnike u idućoj fazi natjecanja, budući da su svi rezultati iz prvih utakmica neizvjesni. Mi sada moramo odigrati dobro u Tbilisiju, a sigurno se nećemo plašiti onoga koga izvučemo u ždrijebu – zaključuje Kranjčar.