Kup

Dinamo u Zlatar, u Beletincu igraju Bednja i Rijeka

Hina

NL arhiva

NL arhiva

 Tako će u Zlataru zaigrati Oštrc i Dinamo, u Novoj Gradiški Sloga i Hajduk, u Beletincu Bednja i Rijeka, u Dugoj Resi će Duga Resa 1929 dočekati Osijek, u Cvetkovcu će Tehničar 1974 snage odmjeriti sa Slaven Belupom, a u Gornjoj Vrbi će Omladinac GV igrati protiv Cibalije.

ZAGREB Hrvatski nogometni savez (HNS) u petak je objavio parove 16-ine finala Kupa, koji su određeni na osnovu postignutih rezultata i koeficijenta uspješnosti klubova u posljednjih pet godina.Parovi se određuju po principu najudaljenijih brojeva (32-1, 31-2, 30-3 itd.), a domaćini su slabije rangirani klubovi. Tako će u Zlataru zaigrati Oštrc i Dinamo, u Novoj Gradiški Sloga i Hajduk, u Beletincu Bednja i Rijeka, u Dugoj Resi će Duga Resa 1929 dočekati Osijek, u Cvetkovcu će Tehničar 1974 snage odmjeriti sa Slaven Belupom, a u Gornjoj Vrbi će Omladinac GV igrati protiv Cibalije.

U Senju Nehaj dočekuje Lokomotivu, u Grabrovnici Croatia Istru 1961, a u Ždralovima će Mladost ugostiti VŠNK-Varaždin. Funtana će biti domaćin dvoboja Funtane i Zagreba, u Poreču će snage odmjeriti Jadran i Zadar, a u Lekeniku Lekenik i Vinogradar.


U Blatu na Korčuli će Zmaj igrati protiv Intera iz Zaprešića, u Velikoj Gorici Gorica dočekuje Šibenik, u Opatiji domaćin igra sa Zelinom, a u Kostreni Pomorac s HAŠK-om.


U 16-ini finala igra se jedna utakmica uz mogući produžetak, te izvođenje 11-erca za utvrđivanje pobjednika, a termin odigravanja prema kalendaru natjecanja je srijeda 23. rujna.




Pobjednici će se plasirati u osminu finala koja se igra 28. listopada, također na jednu utakmicu, a klubovi za daljnje natjecanje zadržavaju svoj natjecateljski broj te se parovi određuju po istom principu.


PAROVI 16-INE FINALA KUPA:


Oštrc – Dinamo


Sloga – Hajduk


Bednja – Rijeka


Duga Resa 1929 – Osijek


Tehničar 1974 – Slaven Belupo


Omladinac GV – Cibalia


Nehaj – Lokomotiva


Croatia – Istra 1961


Mladost – VŠNK-Varaždin


Funtana – Zagreb


Jadran-Poreč – Zadar


Lekenik – Vinogradar


Zmaj – Inter-Zaprešić


Gorica – Šibenik


Opatija – Zelina


Pomorac – HAŠK