Zadnji susret kola

Dinamo se izjednačio s Rijekom na čelu: “Plavi” na Drosini svladali Istru 1961

Hina



U zadnjoj utakmici 7. kola Prve HNL nogometaši Dinama su na gostovanju u Puli svladali Istru 1961 s 2-1 (1-0) i zadržali se pri vrhu ljestvice s istim brojem bodova koliko ima i Rijeka.


Već u 2. minuti hrvatski prvak je došao do vodstva. Junior Fernandes je ušao u kazneni prostor s lijeve strane, poslao povratnu loptu na desetak metara, gdje je na nju natrčao Ante Ćorić i preciznim udarcem od lijeve vratnice pogodio mrežu domaće momčadi. U prvom poluvremenu Zagrepčani su mogli i povećati vodstvo kad je Fernandes u 44. minuti pogodio vratnicu, a na odbijenu loptu natrčao Soudani, no nije ju uspio poslati u mrežu.


U sličnoj situaciji nakon tri minute igre u drugom poluvremenu alžirski napadač je bio precizniji. Filip Benković je izveo slobodan udarac s oko 25 metara, a njegov snažan udarac vratar Istre Vanja Iveša uspio je odbiti samo u gredu. Najbliže lopti našao se Soudani i bez poteškoća poslao loptu u mrežu te udvostručio vodstvo Dinama.


Ivor Ljubanović je u 88. minuti, nakon ubačaja Solomona, glavom iz neposredne blizine uspio svladati Adriana Šempera te tako ublažiti poraz Puljana.Dinamo je tako stigao do šeste pobjede u ovoj sezoni i s 19 bodova je izjednačen s Rijekom koja je postigla jedan gol više u dosadašnjih sedam kola. Istra 1961 nastavila je svoj negativan niz u hrvatskom prvenstvu koji traje već 30 utakmica. Naime, Puljani su posljednju pobjedu u Prvoj HNL ostvarili još u 13. kolu prošlog prvenstva, kad su na svom stadionu 17. listopada prošle godine svladali Osijek s 2-1. Tome možemo dodati i dvije kvalifikacijske utakmice za Prvu HNL u kojima je Istra 1961 prošla Šibenik na jedanaesterce, nakon što su obje utakmice završile 1-1.

Utakmicu na stadionu Aldo Drosina pred oko 2000 gledatelja sudio je Ivan Bebek iz Rijeke.


Strijelci: 0-1 Ćorić (2), 0-2 Soudani (49), 1-2 Ljubanović (88)