Stigao češki nogometaš

Dinamo predstavio novo pojačanje Jana Lecjaksa

Hina

Foto Marko Prpic/PIXSELL

Foto Marko Prpic/PIXSELL



ZAGREB Dinamo je u subotu na konferenciji za novinare predstavio češkog nogometaša Jana Lecjaksa (26) s kojim je potpisao trogodišnji, priopćeno je iz zagrebačkog kluba.


Lijevi bočni igrač iz Češke u Dinamo je stigao iz švicarskog kluba BSC Young Boys, a momčadi će se u Sloveniji, gdje su na pripremama u Moravskim toplicama, priključiti u popodnevnim satima.


»Nadam se da će Jan dobro obaviti svoj posao te da će uključiti sve svoje kvalitete kako bi pomogao klubu da napravimo ono što želimo u ovoj sezoni. S obzirom na to da imamo velik broj utakmica, trebat ćemo u našem rosteru dobar izbor kvalitetnih igrača. Mislim da smo s njim dobili upravo to što smo željeli«, novo je pojačanje modrog kluba na konferenciji za medije predstavio sportski direktor Marijan Vlak.




»Kad sam dobio informaciju od svog menadžera, odmah sam htio doći u Dinamo. Znam da je najveći klub u Hrvatskoj, znam za njihove uspjehe, a i da su igrali Ligu prvaka. Ovo je velika prilika za mene i jako sam sretan. Nisam razmišljao o drugoj opciji jer znam kakav je klub Dinamo. Odigrao sam dosta utakmica u Europa ligi i u kvalifikacijama za Ligu prvaka i vjerujem da svojim iskustvom mogu pomoći klubu«, kazao je novi prvotimac Dinama koji nije mogao sakriti sreću i zadovoljstvo nakon potpisa ugovora.


Iskusan lijevi bočni igrač rođen je u Plzenu, a kao junior nastupao je za tamošnji klub Viktoria Plzen. Nakon toga odradio je posudbu u Anderlechtu, da bi u sezoni 2011/12. prešao u švicarski BSC Young Boys. Za vrijeme trajanja ugovora sa švicarskim klubom nekoliko je mjeseci igrao na posudbi u Valerengi.


Za Young Boyse je u svim natjecanjima odigrao 158 utakmica, postigao pet golova i imao 26 asistencija.