Pojačanja u klubu

Dinamo predstavio Livakovića i Šovšića, Šimunović seli u Celtic

Hina

Damir Šovšić, Zdravko Mamić i Dominik Livakovic / Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Damir Šovšić, Zdravko Mamić i Dominik Livakovic / Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

"Dinamo je najveći klub na ovim prostorima, hvala ljudima u klubu što su vjerovali u mene i na meni je opravdati povjerenje. Velika je čast što sam došao u Dinamu, a naravno da mi je, kao i svakome igraču, san dobiti priliku u Ligi prvaka," poručio je Šovšić koji ima 200-tinjak nastupa u Prvoj HNL



ZAGREB – Posljednjeg dana prijelaznog roka hrvatski nogometni prvak Dinamo predstavio je dva nova pojačanja, vratara Dominika Livakovića (20) i veznjaka Damira Šovšića (25).


Livaković u Maksimirsku 128 dolazi iz NK Zagreba, a Šovšić iz Lokomotive. Livaković će do konca ove sezone ostati u Kranjčevićevoj, dok Šovšić odmah dolazi u Dinamo.“Dinamo je najveći klub na ovim prostorima, hvala ljudima u klubu što su vjerovali u mene i na meni je opravdati povjerenje. Velika je čast što sam došao u Dinamu, a naravno da mi je, kao i svakome igraču, san dobiti priliku u Ligi prvaka,” poručio je Šovšić koji ima 200-tinjak nastupa u Prvoj HNL.Oduševljenje transferom nije skrivano niti 20-godišnji Livaković.“Ponosan sam što sam došao u najveći hrvatski klub. Dat ću sve od sebe da pomognem Zagrebu na ostanku u ligi, a potom doći u Dinamo. Ne bojim se konkurencije i napravit ću sve da budem prvi golman Dinama,” kazao je Livaković nakon što je potpisao ugovor na šest godina.Transfere dvojicve mladih talentiranih igrača komentirao je i izvršni predsjednik Zdravko Mamić.“Ovo je jedan od lijepih dana za Dinamo kao klub i kao obitelj. Posljednji dan prijelaznog roka smo napravili dva značajna posla za naš klub, a radi se o dva igrača koje jako dugo pratimo. Livaković je apsolutno najbolji golman naše lige, ima tek 20 godina i perspektivan je te na njemu gradimo budućnost. Šovšić je također jedan od najboljih igrača naše lige. Naravno, u veznom redu imamo puno kvalitetnih igrača, ali mi ne gradimo Dinamo za utakmicu koja nas čeka za dva tjedna nego za puno dulje. Imamo jako puno utakmica, potreban je širok kadar igrača i Šovšić će svakako biti jedan od važnih kotača u našim rezultatima,” poručio je Mamić.U Dinamu su potvrdili kako klub napušta 21-godišnji Jozo Šimunović i to u redove škotskog velikana Celtica. Klubovi su postigli dogovor, a ostao je tek liječnički pregled nakon kojeg će, prođe li sve u redu, mladi branič postati član Celtica.“Šimunović je trenutačno u Škotskoj. Ugovor između klubova je potpisan i ostaje još liječnički pregled kojim će ugovor postati važeći. Što se tiče detalja transfera mogu reći da postoji fiksna odšteta, bonusi i rekordan postotak u povijesti Celtica od idućeg transfera,” dodao je Mamić. U Dinamu nisu željeli otkriti o kojem se iznosu radi, a nagađa se kako je odšteta oko šest milijuna eura.Jozo Šimunović je potekao u Dinamovoj školi, a za prvu momčad je debitirao prije četiri godine. U ‘modrom’ dresu je osvojio četiri naslova prvaka, dva Kupa i jedan Superkup. Tijekom posljednjih godina sakupio je 76 nastupa i zabio tri gola.