Kup Hrvatske

Dinamo jedva preko Bjelovara do četvrtfinala

Hina

Damir Spehar/PIXSELL

Damir Spehar/PIXSELL



 Nogometaši Dinama s minimalnih su 2-1 (1-0) slavili u osmini finala hrvatskog Kupa na gostovanju kod trećeligaša Bjelovara i plasirali se u četvrtfinale, gdje im se pridružio i koprivnički Slaven Belupo koji je u Novigradu svladao istoimenog drugoligaša s 1-0.  


Dinamo je u Bjelovaru poveo pogotkom Marija Šituma u 14. minuti, kad se lopta nakon njegovog udarca s ruba kaznenog prostora sretno odbio od jednog domaćeg obrambenog igrača i preletjela vratara. Tek u 71. minuti branitelj naslova je uspio udvostričiti vodstvo lijepim pogotkom Ante Ćorića.


No, Bjelovar se nije predavao i u 81. minuti Franjo Jaković je smanjio na 2-1 nakon pogreške vratara Adrijana Šempera koji nije uspio ukrotiti loptu nakon slobodnog udarca pa ju je natrčali napadač Bjelovara uspio ugurati u mrežu. Bjelovarci su tijekom dvoboja dvaput pogodili gredu Dinamova gola, a u posljednjoj sekundi utakmice Mario Rajić nije uspio iskoristiti pogrešku gostujuće obrane, kad je izbio sam pred Šempera, ali je mladi vratar zaustavio njegov udarac.




Kup Hrvatske – osmina finala:


Bjelovar – Dinamo 2-1


Novigrad – Slaven Belupo 0-1


Istra 1961 – Split (utorak, 17 sati)


U srijedu će igrati:


Rudeš – Rijeka (14.00)


Solin – Hajduk (14.00)


Vinogradar – Lokomotiva (14.00)


Inter – Cibalia (17.00)


Šibenik – Osijek (17.00)