U gostima

“Dinamo” danas protiv “Slavena” počinje lov na “Rijeku”

Ivana Vaupotić

Foto; Denis Lovrović

Foto; Denis Lovrović

Udarna postava je, kao i uvijek, obavijena velom tajne, a poznato je tek da u konkurenciji neće biti Paulo Machado, Filip Benković, Angelo Henriquez i El Arabi Hilal Soudani



ZAGREB Nema apsolutno nikakve sumnje da trener »Dinama« Ivajlo Petev trenutno spada u kategoriju najbolje raspoloženih ljudi na svijetu. Konačno je odradio kompletne pripreme s momčadi, dobio je pojačanja za proljetni dio sezone i potpisao je novi ugovor do 2020. godine, a svi u klubu ga tapšaju po leđima i tvrde da bi baš on mogao postati maksimirska inačica Alexa Fergusona.


Danas mu je, pak, prvi dan za dokazivanje. Na stadion Maksimir stiže »Slaven Belupo« koji je krajem srpnja na istom mjestu načeo »Dinamo« (1:1) i označio početak kraja trenerskog opusa Zlatka Kranjčara. Naravno, Petev je uvjeren da će njegovi jurišnici besprijekorno odraditi svoj dio posla.


– Pred nama je nastavak prvenstva i početak lova za »Rijekom«. Prva utakmica zna biti specifična, i zato se moramo napraviti dobru psihičku pripremu, kako bismo zaigrali s velikim samopouzdanjem. Nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu partiju, pokazati formu koja nas je krasila na zimskim pripremama i osvojiti tri boda – tvrdi bugarski stručnjak.Udarna postava je, kao i uvijek, ostala obavijena velom tajne. Poznato je tek da u konkurenciji neće biti Paulo Machado, Filip Benković, Angelo Henriquez i El Arabi Hilal Soudani. Sva četvorica su u zadnja dva tjedna imala problema s ozljedama, i Petev zbog toga ne želi preuzimati dodatni rizik, vodeći se rezonom da će mu više koristiti kada budu potpuno spremni. – U goste nam stiže solidna momčad. Meni se sviđa igra »Slaven Belupa« i jasno mi je da nas očekuje težak zadatak. Međutim, sve će ovisiti o nama. Bude li naš pristup na pravoj razini, rezultat ne bi smio izostati – zaključuje Petev.Kada je u pitanju pristup nastavku sezone, baš nitko u Maksimirskoj 128 nije zazirao od velikih riječi. Svi su najavili beskompromisni lov za bodovnom prednošću »Rijeke« i osvajanje dvanaestog uzastopnog naslova prvaka. Štoviše, Petev je čak i istaknuo da »Dinamo« može uknjižiti svih šesnaest pobjeda do kraja MAXtv Prve lige.